Kies mee wie de Prijs Bouwkundig Erfgoed wint

SPS 2014

Met de Stedelijke Prijs Bouwkundig Erfgoed beloont de stad mooie restauraties en renovaties aan zowel beschermd als niet-beschermd bouwkundig erfgoed. Dit jaar dingen de eigenaars van 29 panden mee naar de overwinning. Stem mee voor de publieksprijs! Tot en met 9 september kan je jouw voorkeur doorgeven. In totaal wordt er € 5500 onder de winnaars verdeeld.

Heel wat privé-eigenaars renoveren de gevel van hun woning of winkel naar het historisch evenbeeld van de stad. Stad Mechelen zet dat tweejaarlijks in de kijker met de Stedelijke Prijs Bouwkundig Erfgoed. Deze prijs stelt, zoals de titel aangeeft, het historisch patrimonium van de stad centraal.

“We staan er niet bij stil hoeveel waardevol erfgoed er in Mechelen te vinden is. Niet alleen zichtbaar in het straatbeeld, maar ook verborgen parels die zich achter de gevels bevinden. Het is zaak om ons prachtig verleden te bewaren met de grootste zorg. Met deze prijs willen we de Mechelaars bedanken die hun woning restaureerden of renoveerden. Dankzij hun inspanningen wordt niet alleen hun pand aantrekkelijker, maar bij uitbreiding ook onze stad. Samen bouwen we aan een mooier Mechelen”, klinkt het bij schepen van Monumentenzorg Greet Geypen.

Er wordt zowel een prijs van een vakjury als een publieksprijs uitgereikt. Voor de publieksprijs kan er gestemd worden tot en met 9 september. Stemmen op één van de panden kan via www.mechelen.be/spbe2018-publieksprijs.

“Er zijn panden bij die een ganse transformatie ondergingen door restauratie- of renovatiewerken, maar evengoed zijn er panden waarvan de gevel en het houtwerk gereinigd en geschilderd werd. Het uitgangspunt is het respect voor of het versterken van de erfgoedwaarde. De omvang of het prijskaartje van het project heeft dus geen belang”, besluit Greet Geypen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer