Jaarlijks volleybal- en kinderfeest in de zandbak op de Grote Markt

IMG_5197 (Medium)

De Grote Markt van Mechelen wordt van 24 juli 2018 t.e.m. 5 augustus 2018 het decor voor een tropisch zandstrand. Sporten onder den Toren, alias het beachvolleytornooi en Mechelen Kinderstrand palmen de Grote markt in. Eerst is het de beurt aan sportievelingen die gedurende vier dagen het beste van zichzelf geven. Daarna wordt er plaats gemaakt voor de kleinste Maneblussers en bezoekers. Zij kunnen hier naar hartenlust zandkastelen bouwen of deelnemen aan een prikkelend spelaanbod. Ook de traditionele familiepicknick op het strand ontbreekt niet.

Sporten onder den Toren

Sporten onder den Toren zal plaatsvinden van donderdagavond 26 juli t.e.m. zondagavond 29 juli 2018. Dit jaar is het beachvolleybaltoernooi aan haar 21ste editie toe en het is een samenwerking tussen de sportdienst van de stad Mechelen en Mavoc Mechelen. Heel wat vrijwilligers en jobstudenten zorgen samen met de sportdienst voor het sportieve verloop van de vierdaagse: terreinen klaarzetten, scheidsrechters leveren, het secretariaat en de bar bemannen.

Momenteel hebben 120 ploegen zich ingeschreven om de komende dagen te volleyballen op het aangelegde strand.

De beachvolleyballers spelen op zes beachterreinen tussen de Sint-Romboutstoren en het stadhuis.

Voor het beachvolleybaltornooi van start gaat, zal de tweede sessie van het Grote Yogaproject woensdagavond 25 juli van 19 tot 21u het strand innemen. Een ander top-initiatief dat we graag verwelkomen in onze stad. Het zand wordt daarom dus al dinsdag 24 juli aangebracht!

Donderdag- en vrijdagavond zullen telkens 30 gemengde bedrijventeams het tegen elkaar opnemen. Zaterdag is het de beurt aan 36 recreantenteams en het tornooi wordt zondag afgesloten met 10 provinciale ploegen (5 mannen en – 5 vrouwenteams) en 14 landelijke (7 mannen – en 7 vrouwenteams).

We ontvangen tijdens deze dagen meer dan 650 spelers. Het aantal deelnemers is echt groot. Al maanden zijn de verschillende poules volzet. We zitten nu echt aan het maximum aantal ploegen dat we kunnen laten deelnemen. Alleen landelijke ploegen kunnen zich nog inschrijven.

Een strand van 1600 m²

Dinsdag 24 juli 2018 zal de organiserende sportdienst er alles aan doen om de zandbak op de Grote Markt klaar te krijgen. Voor een perfect spel is een dikte van 30 centimeter zand verreist. In totaal is er een strand van ruim 400 kubieke meter aangelegd, ofwel zo’n 1600 m², met zo’n 700 ton zand. Dit wordt, na een rustgevende yogasessie van het Grote Yogaproject op woensdagavond 25 juli 2018, van donderdag 26 juli tot en met zondagavond 29 juli 2018 het strijdtoneel voor ploegen van bedrijven, recreatieteams en landelijke en provinciale spelers.

Mechelen kinderstrand

Je hoeft deze zomer niet naar zee om met je kinderen in het zand te kunnen spelen. Van dinsdag 31 juli tot en met zondag 5 augustus wordt de Grote Markt speciaal voor alle kinderen omgetoverd tot een tropisch speelstrand. Het zand van het beachvolley-evenement zal hiervoor hergebruikt worden.

“De Grote Markt is een unieke plek om een gezinsvriendelijk strand in de binnenstad te creëren. Het wordt een gezellig Mechels strand in de binnenstad dat vrij toegankelijk is met enerzijds mogelijkheden om te relaxen en te zonnen en anderzijds mogelijkheden om deel te nemen aan een prikkelend activiteiten- en spelaanbod voor kinderen. We organiseren ook een familiepicknick. Mechelen Kinderstrand richt zich naar een breed publiek, een ideaal evenement voor heel het gezin”, klinkt het bij schepen van Jeugd, Greet Geypen.

Vier zones

Het strand wordt dit jaar opgedeeld in vier zones: een plons- en ploeterzone, een relaxzone, een sport- en spelzone en een activiteitenzone. De kinderen mogen zich verwachten aan verschillende plonsbadjes, een springkasteel, een trampoline, een klimpalm en een sport- en spelzone. Strandspeelgoed meebrengen hoeft niet, dat kan je op het strand ontlenen. Voor de ouders wordt er een relaxzone voorzien.

Elke dag wordt er ook een specifieke activiteit voorzien. Deze worden voor aanvang van het evenement bekendgemaakt op de Facebookpagina van Mechelen Kinderstad.

Familie-picknick tijdens extra lang kinderstrand

Op woensdag 1 augustus houden we een grote gezamenlijke familie-picknick. Kom  vanaf 18 uur naar de Grote Markt met je picknick en geniet van een extra lange dag op het kinderstrand, dat voor de gelegenheid tot 20u (i.p.v. 18u) open blijft. Er is een kooklabo waar kinderen de gekste mocktails kunnen maken en proeven.

Zomerwedstrijd Rommy on tour

Deze zomer verstopt Rommy zich elke week op een bekende Mechelse locatie. Aan jullie om te raden waar hij zich schuilhoudt. Denk je te weten waar hij zit, rep je dan met het door ons opgegeven voorwerp naar de locatie en maak een foto van jezelf, Rommy en het voorwerp om kans te maken om een mooie prijs. De opgave, eventuele tips en praktische informatie kan je terugvinden op de facebookpagina van Mechelen Kinderstad en de website (www.mechelenkinderstad.be).

Praktisch

Sporten onder den Toren

Donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018

W https://www.mechelen.be/sportenonderdentoren

Mechelen Kinderstrand

Dinsdag 31 juli t.e.m. zondag 5 augustus 2018
10-18u (woensdag 1 augustus is het strand uitzonderlijk geopend tot 20u)

Gratis

W www.mechelenkinderstad.be
www.facebook.com/mechelenkinderstad

Het Grote Yogaproject

Woensdagavond 24 juli 2018, 19-21u

Kostprijs: 10 euro

Inschrijven kan nog via: www.hetgroteyogaproject.wordpress.com/het-grote-yogaproject-in-mechelen//

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer