Open Predikheren focust dit weekend op cultuur

Predikherenklooster maart 2017 212 (Medium)

Nadat het Predikherenklooster verleden weekend al even de deuren geopend voor het grote publiek, staan er nu ook weer leuke activiteiten op stapel. Dit weekend trapt het culturele seizoen van het Cultuurcentrum af in het Predikherenklooster en krijgt de bezoeker al een voorsmaakje van wat deze nieuwe culturele hotspot in de toekomst te bieden zal hebben.

Ook de komende twee weken staan de deuren van donderdag tot en met zondag open voor de Mechelaar. De gratis rondleidingen zijn allemaal uitverkocht, maar Mechelaars kunnen ook zelf binnenstappen en genieten van de pracht van het gebouw.

Met 3350 bezoekers was het eerste weekend Open Predikheren onmiddellijk een schot in de roos. De mensen verwachten veel van deze nieuwe culturele hotspot. Dit weekend  staat er een filosofisch café, performances in de verschillende vertrekken van het gebouw, een film, … op het programma. Een programma dat zich ook richt op gezinnen met kinderen.

Ook tijdens UiT Zonder UiTlaat zijn er tal van activiteiten en de programmatie richt zich uiteraard ook op  gezinnen met kinderen.

“Verschillende doorlopende activiteiten in het gebouw werden ook op maat van de jongsten bedacht. Zo kunnen kinderen van 9 tot 11 jaar deelnemen aan een leuke schattenzoektocht doorheen het gebouw en een eeuwenoud geheim in Het Predikheren ontdekken. Of ze bezoeken het mini filmfestival voor kinderen. Hier worden allerlei leuke kortfilmpjes uit de collectie van de jeugdbibliotheek getoond”, weet Jeugdschepen Greet Geypen.

Programmatie op kindermaat:

OPA SNEEUWT

Datum: Vrijdag 14 september

Uur:  Deuren: 19u  Start voorstelling: 19u30 (!)
Prijs: Gratis met reservatie

Opa Sneeuwt is de wonderlijke wereld van auteur, radiomaker en eerste Mechels stadsartiest Pat Donnez en internationaal beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck. Een creatieve samenzwering van gedichten en tekeningen waar bevreemding en melancholie nooit ver weg zijn. Een gloednieuw lees- en kijkboek waar je keer op keer naar kunt teruggrijpen om er iets nieuws in te ontdekken. Opa Sneeuwt komt tot leven in een unieke muzikale vertelling van verhalenmaakster Barbara Rottiers, muzikante  Lot Vandekeybus en – last but not least – de Kleine Stadsartiest Frits De Ruyter! Voor kinderen en andere grote mensen.

VERGETEN VERHALENCARROUSEL 3+

Datum: zaterdag 15 september
Uur:  14 – 17u

De voormalige bewoners van dit kloostergebouw komen nog één maal tot leven om hun gekke vertelsels met jullie te delen. Kijk, luister en word verrast, wees op deze dag hun hoog vereerde gast. Sluit vanaf 14u aan bij de vergeten verhalencarrousel of ga op zoek naar het gezelligste hoekje in het gebouw.  Alle kinderen vanaf 3 jaar zijn meer dan welkom.

UIT ZONDER UITLAAT

Datum: zondag 16 september
Uur:  13 – 18u

Ga opnieuw naar  UiT zonder uitlaat en beleef een actief en bruisend Mechelen zonder auto. Ontdek Het Predikheren: nog in renovatie maar later de nieuwe thuis van de bibliotheek én een echt cultureel trekpleister.

VERHALEN EN CROISSANTS 3+

Datum: zondag 23 september
Uur:  10 –  12u
Prijs: Gratis zonder reservatie

Knabbelend aan een croissant  poppen 3 verrassende vertelmomenten op in de betoverende binnentuin van Het Predikheren. Sophia Honggokoesoemo vertelt in haar boek ‘Bezoek op vier poten’ een verhaal over vriendschap. Je wordt vervoerd naar Afrika met verhalen die worden opgeluisterd door een koragitaar en bougarabou drum uit Senegal. Afwachten of de leesfee en kabouter Kriebeltje ook nog langskomen!

KINDERRONDLEIDING +6                       UITVERKOCHT

Datum: Zaterdag 15 september 2018
Uur:  14.30u
In het Predikheren vind je heel wat verhalen die ook voor kinderen superboeiend kunnen zijn. Een aangepaste gids begeleidt je kinderen spelenderwijs door het gebouw en vertelt de leukste anekdotes over de paters die er vroeger leefden…  Kinderen tot veertien jaar moeten per twee minstens vergezeld zijn van één volwassen deelnemer.

Praktische info

Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat z.n
2800 Mechelen

Vrije toegang in het gebouw en bezoek tentoonstellingen
Donderdag tot en met zondag
10 – 18u

www.hetpredikheren.be

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer