Nieuwe hotspot van Mechelen geopend

IMG_4629 (Medium)

Er werd hard gewerkt aan de nieuwe jongerenzone Transit M. Intussen is het moment aangebroken om de zone te laten ontdekken door het grote publiek! Transit M take off wordt een feestelijk weekend vol sfeer en gezelligheid waarin de zone in de picture wordt gezet met al haar troeven voor jong én oud.

Transit M – het voormalige Douaneplein – is de oude Centrale Werkplaats van de NMBS. Met haar 18.000 vierkante meter wordt het nu dé nieuwe jongerenzone van Mechelen. Nu de werken aan de nieuwe jongerenzone grotendeels achter de rug zijn, staat niets een spetterend openingsfeest in de weg.

Dat feest gaat deze namiddag om 17 uur van start met afterwork by Aper’eau op het eventplein. Vanaf 23 uur is er een gratis afterparty in fuifzaal De Loods. Dit in samenwerking met jonge Mechelse ondernemers: Hexagon, zij verzorgden eerder op maanrock ‘de koer’, dus ook de inrichting van De Loods wordt spectaculair.

“Je kan vanaf dit weekend onze nieuwe jongerenzone komen bezichtigen want met twee fuifzalen De Loods en De Club, een creatieve werkplek Den Hangar, een eventplein, een legale graffitimuur, repetitieruimtes, om nog maar te zwijgen over één van de grotere skateparken van Vlaanderen, heeft Transit M heel wat te bieden. Samen met Circolito, Skatehouse en Klimkaffee, de huidige bewoners op de zone, willen we een plek te zijn waar jongeren kunnen ‘thuiskomen’ door even alle schoolstress en zorgen opzij te zetten”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Polyvalent plein

Met de herinrichting van het Douaneplein kwam er een nieuw polyvalent plein voor Den Hangar. Dit eventplein kreeg basketringen en sluit mooi aan op de trappenconstructie van Den Hangar. Het plein heeft meerdere functies: er kunnen optredens doorgaan terwijl het publiek op de trappen plaats kan nemen of de trappen worden als podium gebruikt terwijl het talrijke publiek het plein inneemt.

Veilige fietsverbinding

Tevens passeert langs de voorzijde van Perron M een nieuwe fietsverbinding. Die doorkruist het Douaneplein van noord naar zuid en sluit aan op het Dijlepad, richting
het stadcentrum. “Met deze betere verbinding stimuleren we jongeren met de fiets naar de site te komen en kunnen ze dit op een veilige en comfortabele manier doen”, aldus Greet Geypen.

Er werden 324 fietsparkeerplaatsen voorzien, waarvan het gros aan De Loods. Het Douaneplein blijft dienst doen als gratis randparking, In totaal zijn er 204 parkeerplaatsen beschikbaar. De verlichting van het skatepark en de zone is sinds deze week actief en springt op vanaf schemeravond en gaat uit om 23 uur.

Intussen heeft iedereen zijn vertrouwde plaats gekregen op Transit M. De uitleendienst van de jeugddienst en Skatehouse zitten in De Loods. Circolito en Klimkaffee zitten inmiddels in Den Hangar. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de site nieuw leven in te blazen. “Eindelijk hebben jongeren ook hun eigen plekje in de stad”, besluit Greet Geypen.

Met de herinrichting van de zone en de opwaarderingswerken van De Loods en Den Hangar, investeert de stad € 3 543 412 in de nieuwe jongerensite.

Programma Feestweekend

Vrijdag staat Transit M in het teken van ‘food, drinks & music’. Zaterdag zijn de drie thema’s van het event: family fun (kinderrandanimatie), chill out (food, drinks, music) , urban adventure (jeugd). Skatehouse organiseert een spectaculaire skatecontest met een prijzenpot van 500 euro cash.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer