Officiële ondertekening Keerdok-Eandis is een feit

IMG_2514 (Small)

In oktober kwam ontwikkelaarsgroep Kairos/Montreal als winnaar uit de bus, om de Keerdok-Eandis site in Mechelen te transformeren als startschot naar een nieuwe stadswijk met 800 woningen. Vandaag werd de overeenkomst ook geofficialiseerd.  Sinterklaas zakte voor deze speciale gelegenheid naar het stadhuis af, om een maquette van dit stadsdeel – overgoten met een laag chocolade – te overhandigen.

Samen met Eandis ging de stad via een marktbevraging op zoek naar een investeerder die een parkeergebouw wil bouwen op de Eandistip en die van het
Rode Kruisplein een publiek plein wil maken met een woongebouw. In oktober raakte bekend dat de overheidsopdracht naar de ontwikkelaarsgroep Kairos/Mont-real ging.

Vandaag werd dit officieel bekrachtigd met de ondertekening van de overeenkomst. Daarnaast had Sinterklaas voor een leuke attentie gezorgd voor het stadsbestuur: een maquette van het te transformeren stadsdeel, overgoten met een
laag chocolade.

“Een belangrijk moment voor de stad”, aldus burgemeester Bart Somers. “Dit is een officiële stap in de ontwikkeling van Keerdok-Eandis. Deze overeenkomst laat ons toe om een compleet nieuwe en duurzame stadswijk te bouwen. Op deze plek waar zo’n honderd jaar geleden gestart werd met de bouw van de Ouwen Dok, schrijven wij vandaag hier opnieuw een stukje geschiedenis”, klinkt het.

Mechelen is steeds meer in trek als woonstad. Er is nood aan bijkomende woongelegenheden. De ontwikkeling van de Keerdok- en Eandissite als woongebied zal hier mee een antwoord op bieden.

“Het wordt een levendig stadsdeel dat verschillende functies zal combineren. Naast kwaliteitsvol wonen is er ook plaats voor horeca, winkelen, ontspanning en groen. Kortom, een nieuwe ontmoetingsplek vlak bij het Begijnhof en de binnenstad waar Mechelaars aangenaam kunnen vertoeven”, aldus schepen van Stadsvernieuwing Greet Geypen.

Midden 2019 zal de omgevingsvergunning voor het parkeergebouw en de twee bruggen ingediend worden. Eind 2019 start ontwikkelaarsgroep Kairos/Mont-Real met de bouw van een duurzaam parkeergebouw met 537 parkeerplaatsen (333 meer dan op het Rode Kruisplein), 110 fietsenstallingen, elektrische laadpalen en auto- en fietsdeelplaatsen. In 2021 kunnen de eerste auto’s in het parkeergebouw parkeren.  Naast parkeerplaatsen vind je in het gebouw een buurtwinkel, kantoren en een afhaalpunt voor postpakketten. Op het dak geeft het groene stadsbalkon een prachtig uitzicht over de stad.

Van zodra het parkeergebouw af is, volgt omstreeks 2022 de bouw van 54 appartementen op de huidige parking van het Rode Kruisplein. Aan de kant van de Ouwen Dok is er op het gelijkvloers ruimte voor buurtwinkels, restaurants en cafés.

Intussen is Van der Valk Mechelen druk bezig om het oude zwembad om te vormen tot een 4-sterren hotel. Eind 2019 zullen de deuren openen en is Mechelen een trekpleister rijker.  Voor de herlocatie van de baanwinkels van het Keerdok, wordt gewerkt aan de herbestemming van de lus (aan de afrit Mechelen Noord).

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer