Global Estate Group ontwikkelt site Inter-Beton aan het Keerdok

IMG_5069 (Medium)

In de toekomst transformeert de Keerdok- en Eandissite aan het Rode Kruisplein tot een compleet nieuwe stadswijk met 800 woningen. Vandaag draaien de werken aan de Ouwen Dok op volle toeren en weten we hoe het nieuwe Rode Kruisplein en parkeergebouw er zal uitzien. Recent heeft CBR –Inter-Beton haar site aan projectontwikkelaar Global Estate Group verkocht. Deze West-Vlaamse projectontwikkelaar zal vanaf 2022 de site ontwikkelen tot een kwalitatief onderdeel binnen de ontwikkeling van de Keerdok- en Eandissite.

“Inter-Beton maakt sinds geruime tijd voorbereidingen om de activiteiten aan het Keerdok naar haar andere bedrijfssites door te zetten. Onze betoncentrale past immers niet binnen de vooropgestelde Mechelse stadsontwikkeling”, geeft Geert De Maeyer, directeur van  Inter-Beton aan.

Talrijke kandidaten

Bij de definitieve goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan eerder dit jaar is de verkoopprocedure van de Inter-Betonsite opgestart. Uit de talrijke kandidaten werd Global Estate Group als koper weerhouden.

Met de verkoop van de site Inter-Beton is er ook zekerheid over de realisatie van de achterzijde van de Ouwen Dok. De stad nam met de verkoop van de Ouwen Dok en de selectie van het team voor de realisatie van het parkeergebouw, de appartementen op het Rode Kruisplein en de omgevingsaanleg, reeds het initiatief in de herontwikkeling van de Keerdok- en Eandissite.

“De initiatieven die de stad in het project Keerdok/Eandis heeft genomen werpen duidelijk hun vruchten af nu ook de private markt mee de schouders zet onder de transformatie naar een kwalitatieve duurzame wijk”, stelt Greet Geypen schepen van Stadsvernieuwing.

Stadspark van één hectare

Op de site Inter-Beton kunnen 76 appartementen gerealiseerd worden samen met een stadspark van ongeveer één hectare groot. Na de realisatie van het nieuwe parkeergebouw op de Eandissite, verwacht in 2021, kan de Inter-Betonsite herontwikkeld worden. Niet veel later zal Inter-Beton haar terreinen verlaten en kan de projectontwikkelaar starten met de bouw van de appartementen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer