Mechelen telt af naar Warm Welkom Weekend

illustratie_beleving_evenementen

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 maart organiseert vzw Mechelen MeeMaken haar vijfde editie van het Warm Welkom Weekend. Tijdens
het Warm Welkom Weekend stellen de handelaars naar goede gewoonte hun nieuwe collectie voor en leggen ze hun klanten extra in de watten met een hapje of drankje en leuke randanimatie. Op zondag worden de winkelstraten bovendien helemaal omgetoverd tot een catwalk. Op deze manier brengen de Mechelse handelaars de leukste fashion-items letterlijk tot bij jou in de straat.

Warm wordt het tijdens het weekend van 15, 16 en 17 maart zeker en vast in Mechelen. Ligt het niet aan de nieuwe lentemode, dan wel aan de ontvangst van de Mechelse handelaars.

Tijdens dit shoppingsweekend stellen de handelaars naar goede gewoonte hun nieuwe collectie voor en leggen ze hun klanten extra in de watten met een hapje of drankje en leuke randanimatie. Het hoogtepunt van dit weekend zijn steeds de modeshows op zondag. Uiteraard staan niet enkel de winkeliers voor je klaar, je dag gezellig afsluiten kan steeds in een van de vele leuke eetgelegenheden.

“Evenementen zoals het Warm Welkom Weekend zijn belangrijk voor de uitstraling van Mechelen als winkelstad. Voor dit shoppingsweekend wordt er voor de klanten een aparte beleving gecreëerd en zetten onze lokale handelaars hun beste beentje voor”, aldus schepen van Economie, Greet Geypen.

Happy betoging op zaterdag

De voorbije jaren wist organisator Mechelen MeeMaken vzw shoppers steeds te verrassen met originele randanimatie. Dit keer vinden er op de zaterdagen 9 en 16 maart, twee happy betogingen plaats, waarbij een joelende bende met spandoeken door de stad trekt en dit als steun voor de lokale (klein)handel. De happy betogingen staan gepland om 11 en 14 uur.

“Dit is een ludieke actie. Enerzijds hangen we ons wagentje aan het debat over het klimaat dat nu volop woedt. Anderzijds vragen we meer aandacht voor de lokale handelaar.  Een optocht met een knipoog en met een positieve boodschap dus”, klinkt het bij de voorzitter van Mechelen MeeMaken, Geert Milis.

Catwalks op zondag

Hét hoogtepunt van het Warm Welkom Weekend beleef je tijdens de modeshows op zondag. De vorige edities pakten de handelaars uit met een rijdende catwalk, dit keer vind je vijf verschillende podia verspreid over de stad waar tussen 14 en 17u modeshows plaatsvinden. Je kan de nieuwe collecties live bewonderen op volgende locaties: Schoenmarkt – IJzerenleen – Vijfhoek – Bruul – Korenmarkt. Tussendoor doet een dansgroep eveneens deze locaties aan.

Bereikbare stad

Via de fietsostrade geraak je zonder problemen met de fiets in Mechelen. Dankzij de vele kleine fietsenstallingen in het centrum, fietsparkings op de Haverwerf en IJzerenleen en een overdekte fietsenstalling in de Sint Mettetuin moet je niet lang zoeken naar een plekje om je fiets te stallen.

Ook het openbaar vervoer biedt meer dan genoeg manieren om zonder auto- en parkeerstress in de binnenstad te geraken. Het treinstation bevindt zich op wandelafstand maar ook de blue-bike of de pendelbus van De Lijn brengen je tot in het centrum. Kom je toch met de wagen en parkeer je je op randparkings Douaneplein of P+R Nekker dan kan je de gratis Shopping Shuttle nemen. Die pendeldienst brengt je naar het winkelcentrum en weer terug. Op zaterdag rijdt de shopping shuttle van 9 tot 19u, op zondag van 11u tot 19u.

Praktisch

Wat? Warm Welkom Weekend: shopping, verwennerijen, randanimatie en modeshows op zondag
Wanneer? vrijdag 15 en zaterdag 16 maart van 10u tot 18u, zondag 17 maart van 13u tot 18u
Waar? de Mechelse binnenstad

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer