Tijdelijke buurtparking Leopoldstraat

IMG_3966 (Medium)

De parking van het voormalige AZ-Sint Maarten wordt vanaf 1 april 2019 geopend als tijdelijke buurtparking. Omdat de parking in de Leopoldstraat er momenteel ongebruikt bij ligt, ijverde Jong Vld voor tijdelijke ingebruikname. Na de infomarkt van vorige maand had ontwikkelaar DMI Vastgoed al oren naar een buurtparking. In het najaar start de afbraak van het complex om plaats te maken voor onder meer 89 woongelegenheden, een hotel en een stadspark.

Het was Mats Walschaers, gemeenteraadslid van Jong Vld die ijverde om de ongebruikte parking, tijdelijk te benutten. “Er wonen veel kennissen in de straten rond het voormalige ziekenhuis. Ze spraken me aan over het parkeergebrek, voornamelijk op dagen waarop er lessen doorgaan van het centrum voor volwassenonderwijs”, klinkt het.

Daarop nam hij contact op met schepen van Stadsontwikkeling Greet Geypen (Open Vld). “Het is een opportuniteit om de niet gebruikte parking van het voormalig ziekenhuis open te stellen tot de werken van start gaan. Het idee past ook in de visie van de stad, wat betreft het realiseren van buurtparkings”, aldus de schepen.

50 parkeerplaatsenDMI Vastgoed bekeek zelf reeds de optie om de bovengrondse parking, goed voor 50 parkeerplaatsen, open te stellen voor buurtbewoners. “Tijdens de projectvoorstelling op onze infomarkt wezen omwonenden ons op de parkeerdruk in de buurt. Op deze manier hopen wij in dit stadium al bij te dragen aan een oplossing voor dit acuut parkeerprobleem”, aldus Rik Verwaest, projectontwikkelaar bij DMI Vastgoed.

Beheerder Interim Vastgoed staat in voor de controle en veiligheid van de achterin gelegen parking. Buurtbewoners kunnen een parkeerplaats huren voor 40 EUR per maand. “Het is niet het doel om winst te maken, maar om kostendekkend te zijn”, aldus Rik Verwaest. De parking is met een toegangsbadge via de in- en uitrit ter hoogte van de Vaartdijk 58, te bereiken. De buurtparking blijft bestaan tot 31 oktober 2019.

Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar mechelen@dmi-vastgoed.be.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer