REBEL wordt laatste handelaar in De Proeftuin op de Korenmarkt

IMG_1847 (Small)

Liefhebbers van bier en kleine seizoensgebonden gerechten kunnen vanaf 5 april op de Korenmarkt terecht. Vanaf dan opent REBEL Beer & Bites er een nieuwe pop-up horecazaak in De Proeftuin . Het wordt de zevende en laatste ondernemer die op deze locatie zijn concept uittest. Vanaf dan sluiten op de Korenmarkt de deuren van De Proeftuin definitief. De stad is intussen op zoek naar een nieuwe locatie om startende ondernemers te laten proefdraaien.

De Mechelse Korenmarkt verwelkomt vanaf vrijdag met REBEL Beer & Bites een nieuwe pop-up horecazaak. Klanten kunnen er tot 22 juni terecht voor diverse biersuggesties en seizoensgebonden gerechten. De Proeftuin geeft startende ondernemers de kans om hun ondernemingsplan eerst af te toetsen met de markt en het na deze ervaring indien nodig aan te passen. Net zoals in de vorige gevallen, krijgt de startende ondernemer hierbij begeleiding van de stedelijke dienst Economie en de vzw Mest.

REBEL Beer & Bites is meteen ook de laatste zaak die gebruik zal maken van De Proeftuin op de Korenmarkt. “We merken dat de Korenmarkt intussen weer aan een heropleving bezig is. Deze trend zal zich naar de toekomst verderzetten met de nieuwe invulling van het Hof van Cortenbach en het nieuwe binnenplein. Momenteel bekijken we of het een optie is om De Proeftuin te verhuizen naar de bibliotheek in de Moensstraat. Zo kunnen we startende ondernemers blijven ondersteunen. Ondertussen komt er ook plaats vrij om dit pand een kwalitatieve vaste invulling te geven, een win-win voor iedereen dus”, klinkt het bij schepen van Economie, Greet Geypen.

De nieuwe ondernemer die het pand tijdelijk zal omvormen tot een pop-up horecazaak is Jens Maertens. “Momenteel ben ik voornamelijk bezig met freelance coocking. Ik ben actief als consultant voor restaurants of als interim-kok. Ik was op zoek naar een geschikte locatie voor mijn concept. In mijn zoektocht naar een geschikte locatie kwam ik terecht bij De Proeftuin”, klinkt het.

Ook Toon Diependaele is tevreden. “Het is een mooie aanvulling op de reeds bestaande zaken in de omgeving van de Korenmarkt en de Hoogstraat. We willen de nieuwe ondernemer dan ook graag ondersteunen en hopelijk slaat het concept aan, zodat op termijn naar een permanente locatie in Mechelen gezocht kan worden. Bijkomend pluspunt is dat de nieuwe huurder wil samenwerken met een lokale brouwerij.”

Bij REBEL Beer & Bites kunnen mensen in een casual sfeer terecht om kleinere gerechtjes  te eten. Op het terras – dat er vanaf de tweede helft van april zal staan – kan er ook enkel een drankje geconsumeerd worden. De pop-up horecazaak zal geopend zijn van woensdag tot en met zaterdag, telkens vanaf 18 u. Op koopzondagen zal de zaak geopend zijn van 12 tot 15 u.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer