Keerdok wordt Sfeerdok

IMG_0798

Het Keerdok aan het Rode Kruisplein ondergaat de volgende jaren een grondige transformatie. Aangezien de site stilaan tot leven komt door
de nakende opening van het hotel Van der Valk, wordt er op deze locatie een jaarlijks evenement in het leven geroepen: Sfeerdok. Een samenwerking tussen de stad Mechelen en actoren op de site. De eerste editie van Sfeerdok gaat op zondag 7 juli door. 

De Keerdoksite is in volle ontwikkeling. Hotel Van der Valk Mechelen opent er op 18 november de deuren. De omgevingsvergunning voor het parkeergebouw op de Eandistip wordt op zeer korte termijn aangevraagd en de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor de fiets- en voetgangersbrug en de brug voor het gemengd verkeer is lopende.

Omdat de evolutie van de site in de toekomst alleen maar meer zichtbaar wordt en de interesse alleen maar zal toenemen, besliste het stadsbestuur om er jaarlijks een evenement te organiseren. Aanvankelijk zal de focus in de eerste edities meer op het geven van informatie liggen en zal de stad nauw betrokken zijn. Naar de toekomst is het de bedoeling dat dit zal uitgroeien tot een op zichzelf staand volwaardig evenement met en voor de bewoners.

“De omgeving staat voor grote veranderingen en we evolueren van planfase naar realisatie. Wat hier gerealiseerd gaat worden is natuurlijk niet niks: De Eandistip, het Rode Kruisplein, site Interbeton, de Eandiswijk, Ouwen Dok… Mensen kunnen op een ongedwongen manier in een leuke sfeer komen kennismaken met heel het project. Het is belangrijk dat zowel buurtbewoners als geïnteresseerde Mechelaars goed geïnformeerd worden en de nieuwe omgeving leren kennen”, aldus schepen van Stadsvernieuwing, Greet Geypen.

De naam van het nieuwe evenement op de Keerdoksite is reeds gekend: Sfeerdok. Sfeerdok 2019 zal voor het eerst plaatsvinden op zondag 7 juli, van 10 tot 18 uur. Het eerste evenement wordt opgedeeld in drie luiken.

Werfbezoek Ouwen Dok

Het eerste luik is een werfbezoek van de Ouwen Dok. Dit werfbezoek wordt georganiseerd door Van der Valk, aannemer CIT Blaton en Stad Mechelen.

Aangezien de informatie over de locatie verspreid wordt, mogen de bezoekers het parcours vrij afleggen. Volg de route en je krijgt al een goed beeld van hoe dit prachtige hotel er zal uitzien. Er zullen zelfs al een paar kamers helemaal klaar zijn.

Inschrijven is wel verplicht en kan via www.mechelen.be/sfeerdok. Zorg voor aangepast schoeisel zodat je makkelijk op de werf kan stappen. De werf is niet toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s.

Ecomarkt en bar

De tweede activiteit op het evenement is een ecomarkt en bar. Dit wordt georganiseerd door T’île Malines en projectontwikkelaars Kairos en Montreal (ontwikkelaars van de Eandistip en het Rode Kruisplein). Het toekomstig openbaar dakterras zal tijdens de ecomarkt geënsceneerd worden langs de kade. Bezoekers kunnen er eco-producten kopen en genieten van een hapje en een drankje langs het water.

Infopunt

Tot slot is er nog een infopunt in de restaurantruimte van de Ouwen Dok, met alle relevante informatie over de herontwikkeling van de Keerdoksite, het parkeergebouw op de Eandistip, een infostand over hotel Van der Valk Mechelen en informatie over de transporten van CG Power Systems via het Keerdok.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer