Daar is de Zomerkermis weer

IMG_0047 (Medium)

Vandaag wordt de Zomerkermis officieel geopend, een moment waar veel Mechelse kinderen naar uitkijken. Tal van attracties staan vanaf vandaag tot en met woensdag 10 juli klaar om iedereen te ontvangen, goed voor 15 dagen vol met animo en ambiance op en rond de Grote Markt.De zomervakantie staat voor de deur en dat wil ook zeggen dat de Zomerkermis weer neerstrijkt in Mechelen.  Vanaf vandaag, woensdag 26 juni, tot en met 10 juli kan je een bezoekje brengen aan de kermis in de Mechelse binnenstad. Kleurrijke attracties en kramen hullen de Grote Mark en omgeving in een vrolijke en uitgelaten sfeer.

De julifoor, zoals sommige Mechelaars ze noemen, wordt omstreeks 15 u feestelijk geopend door schepen van Economie Greet Geypen.

“De Zomerkermis van Mechelen is jaarlijks een niet te missen evenement. Dan worden de Grote Markt en de Schoenmarkt omgetoverd tot één groot pretpark met tal van attracties voor groot en klein. Draaimolens, eendjes-vangen, maar ook een bungee trampoline en veel spannendere attracties voor de groteren. Kortom, de Zomerkermis is er voor groot en klein”, aldus Greet Geypen.

Verder kom je er de Crazy Dance, Lambada, de rupsmolen, waterballenbad, lunaparken en andere leuke attracties en eetkramen tegen. Er staan dit jaar 31 attracties op de Zomerkermis.

Donderdag 27 juni wordt er van 13 tot 15 u een prikkelarm moment voorzien. Woensdag 3 juli is er Kidsday met animatie. Dinsdag 9 juli om 19:30 u is er de trekking van de gratis tombola met mooie prijzen, maar hiervoor moet je wel aanwezig zijn op de kermis om de prijs in ontvangst te nemen. Op 10 juli vindt de familiedag plaats, met sterk verminderde prijzen.

“Er is voor ieder wat wils. Op deze manier trekt de kermis heel wat bezoekers aan. Dat is uiteraard ook positief voor onze Mechelse handelaars en horeca”, aldus Greet Geypen.

De kermis blijft staan tot en met woensdag 10 juli, en is elke weekdag geopend van 16 tot 21 u. Tijdens het weekend op vrijdag, zaterdag en zondag houden de foorkramers hun attracties en kramen open van 14 tot 22 u. Deze openingsuren zijn de minimale openingsuren. Bij mooi weer en tijdens de wekelijkse markt kunnen de attracties eerder openen en worden uiterlijk om 23 uur gesloten. De eetkramen doen dagelijks al open vanaf de middag.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer