Mechelen viert vijf jaar Shopping Shuttle

KvH_ShoppingShuttle_high res (7) (Medium)

De Schopping Shuttle wordt vijf jaar en dat moet gevierd worden. Wie zaterdag 10 augustus naar Mechelen afzakt, zal er niet naast kunnen kijken. Speciaal voor deze gelegenheid zullen de busjes van de Shopping Shuttle rondrijden met een grote strik op de motorkap. Passagiers mogen zich verwachten aan cupcakes en vijf gelukkigen winnen een VIP-pakket voor twee personen op Maanrock.

Zaterdag 10 augustus worden de passagiers van de Shopping Shuttle in de bloemetjes gezet. De gratis service bestaat immers vijf jaar. De gebruikers van de minibusjes zullen daarom extra in de watten gelegd worden.

“Mechelen is een aangename winkelstad en moet dat ook blijven. Daarom heeft de stad in het verleden al initatieven genomen zoals gratis randparkings, een autoluwe winkelstraat en recenter de heraanleg van De Bruul. Een andere belangrijke investering is de Shopping Shuttle. Met gemiddeld zo’n 1 000 passagiers per zaterdag, mag dit gerust een geslaagd project genoemd worden. Na vijf jaar zijn de minibusjes een vertrouwd beeld in de straat en een belangrijke troef voor de winkels in het stadcentrum”, klinkt het bij schepen van Economie Greet Geypen.

500 cupcakes

Voor deze speciale gelegenheid wordt de halte van de Grote Markt in een cadeauverpakking gestoken. Aan deze halte worden ook 500 cupcakes uitgedeeld aan de passagiers van de Shopping Shuttle. Dit is een initiatief van Mechelen Meemaken vzw. Wie een cupcake met één van de vijf gouden stickers bemachtigt, wint een VIP-pakket voor twee personen op Maanrock.

“Het is een leuke actie die ervoor zorgt dat de Shopping Shuttle nog eens extra in de spotlights staat. Naast de economische impact voor onze handelaars in het centrum is deze gratis service ook belangrijk voor de leefbaarheid in de binnenstad. Al de mensen die Mechelen bezoeken, kunnen zich op een randparking parkeren om met het nodige comfort naar het centrum af te zakken. Hierdoor creëren we minder verkeersbewegingen en wordt de binnenstad dus aangenamer en veiliger. De Shopping Shuttle heeft zowel voordelen voor onze inwoners, als voor onze bezoekers”, aldus schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen.

“De Shopping Shuttle is een duidelijke meerwaarde voor handel en horeca. Onze klanten geraken zo op een vlotte en gemakkelijke manier tot aan het winkelcentrum van onze stad en geeft onze handel een extra stimulans wat wij alleen maar kunnen toejuichen”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

De Shopping Shuttle rijdt op zaterdag van 9u tot 19u en op koopzondagen van 11u tot 19u.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer