Manestarters en BAAS trakteren jongeren op boeiende week vol ondernemerschap

IMG_2508

Van 18 tot 22 november wordt de voormalige oude bibliotheek in de Moensstraat omgetoverd tot het epicentrum van alles wat jong en ondernemend is. Ondernemersorganisaties Manestarters en BAAS zetten samen de schouders onder een pop-up week die jongeren moet stimuleren, ondersteunen en inspireren om van hun ondernemingsidee realiteit te maken.

De werking BAAS ontstond vijf jaar geleden in Antwerpen als een organisatie die jongeren helpt om van een droom of idee een eigen onderneming te maken. Eerder dit jaar werd Manestarters, in het kader van een Europees project, in het leven geroepen om in Mechelen hetzelfde te doen. Een samenwerking kon dan ook niet uitblijven.

Van 18 tot 22 november organiseren beide partners een pop-upweek, onder de noemer BAAS XS. Bijna gelijktijdig met Mechelen zet BAAS met het BAAS XS-traject ook voet aan wal in Lier en Geel.

Gedurende een week vinden er elke avond vanaf 18.30u workshops en inspiratiesessies plaats, allemaal in het teken van het opstarten van een eigen onderneming. Jongeren worden er ondergedompeld in de verschillende stappen die je kan of moet doorlopen om een succesvolle onderneming op te starten.

“Ondernemerschap creëert welvaart en groei, het is dus belangrijk dat wij dit stimuleren. Mechelen is immers de ideale voedingsbodem voor ondernemers met tal van initiatieven rond ondernemen: Mest vzw, De Proeftuin,… We willen starters alle kansen geven. Tijdens de pop-up week krijgen jongeren concrete tips en willen we antwoorden bieden op vragen, waar jonge starters mee worstelen. Jongeren hebben nood aan ondersteuning en dit project kan hen hierbij op weg helpen”, aldus schepen van Economie, Greet Geypen.

Traject van A tot Z

De hele pop-up week is opgevat als een virtueel traject waarbij een jonge ondernemer op maandagavond kan starten zonder een concreet idee en bij wijze van spreken op donderdagavond naar huis gaat met een vrijwel afgewerkte onderneming. Zo wordt er samen gewerkt aan businessplannen, een grondig financieel plan én marketing op maat van de doelgroep. Verschillende gastsprekers en coaches van BAAS staan in voor de begeleiding.
Speeddaten met experts

Naast alle workshops, inspiratiesessies en tips biedt het format BAAS-babbels nog een extra dimensie. “Jongeren krijgen namelijk de kans om te speeddaten met experts in hun vak. Gedurende telkens vijftien minuten staat een expert paraat om antwoord te geven op vragen over marketing, digitale media, leegstand, creatief ondernemen, enzo…”, aldus Greet Geypen.

Verwacht je aan interessante sessies en inspirerende sprekers. Vraag hen de kleren van het lijf tijdens bloedstollende Q&A’s en hef het glas op nieuwe connecties tijdens netwerkmomenten. Dat en zoveel meer!

Heb je nog geen idee, een pril idee of ben je echt al stappen aan het zetten? Iedereen is welkom! Blokkeer alvast de week van 18 november in je agenda en hou de website van Manestarters in de gaten voor meer info. Tot dan!

Meer info: www.manestarters.be of www.baasbaas.be

Manestarters is een initiatief van stad Mechelen in samenwerking met Thomas More, KU Leuven (Campus De Nayer) en J@M vzw.

Dit project wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) alsook met Vlaamse cofinanciering van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer