Kruidtuin-paviljoen tijdelijk verkooppunt van AMAi

AMAi aubette-5 (Small)

In het rechterpaviljoentje aan de ingang van de Kruidtuin zullen medewerkers van AMAi drie maanden lang een tweede verkooppunt openen van hun upcycling shop. De hoofdvestiging met naaiatelier blijft gevestigd op de benedenverdieping van het stadhuis. De pop-up op deze zichtbare locatie in de stad moet de werking van AMAi nog meer bekendheid geven.
AMAi is een werking van Stad Mechelen waar mensen met een zorgbehoefte in combinatie met de nodige begeleiding arbeid verrichten. De AMAi-medewerkers willen werken, maar kunnen om verschillende redenen nog niet of niet meer terecht in het reguliere arbeidscircuit. Via arbeidsmatige activiteiten kunnen ze hun dagen zinvol invullen, krijgen ze structuur in hun leven en leggen ze sociale contacten. In het naaiatelier van AMAi krijgen oude, gerecycleerde spullen een nieuw leven en sinds begin november worden die geüpcyclede spullen ook verkocht in het stadhuis. Nu dus ook in de Kruidtuin.

“Er komen heel veel positieve reacties op het winkeltje van AMAi en dat doet wat met de zelfwaardering en motivatie van de medewerkers. Ze voelen dat ze iets betekenen in onze samenleving”, zegt Gabriella De Francesco, schepen van Sociale Zaken en Welzijn. Zij mocht al eens gaan kijken in de pop-up aan de Kruidtuin. “Van vlaggenlijnen en verjaardagskronen tot kersenpitkussens. Mechelse koopjesjagers moeten er de komende weken zeker eens een kijkje gaan nemen. De warme babbel krijg je er gratis bovenop.”

Onder begeleiding

“Er is een duidelijke groei in de Mechelse economie de voorbije jaren en we vinden het belangrijk dat alle Mechelaars daarvan kunnen meegenieten. Via AMAi kunnen mensen die anders uit de boot vallen onder begeleiding arbeid verrichten, om hopelijk later in het reguliere arbeidscircuit terecht te komen. De werking heeft een maatschappelijke meerwaarde: naast een economische project is het ook een sociaal project, dat kadert in een duurzaam verhaal”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Vorige week besliste het provinciebestuur om de stad een subsidie te geven van 9000 euro om de werking van AMAi te verbeteren. Daarmee wil de provincie Antwerpen de economische bedrijvigheid stimuleren en de werkgelegenheid van kansengroepen in de provincie bevorderen.

De aubette werd ingericht in samenwerking met de zevendejaars van de opleiding Mode en Trendstudie aan de Ursulinen Mechelen. In de maand december is de shop open tijdens de koopzondagen, te beginnen op zondag 15 december. In januari en februari enkel op zaterdagen. Telkens van 13.30 tot 17 uur.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer