Ragheno krijgt subsidie van € 300.000

DSC_0065 (Small)

De Vlaamse regering investeert € 1.800.000 in strategische projecten, die bijdragen tot een betere omgevingskwaliteit in Vlaanderen. Uit de 21 oproepen werden er uiteindelijk 6 projecten geselecteerd die elk op een subsidie van € 300.000 mogen rekenen. Vandaag werden de geselecteerde projecten bekendgemaakt, waaronder ook de Mechelse Ragheno-site.Opnieuw goed nieuws voor Mechelen. Nadat in november de Vlaamse overheid een subsidie toekende voor de Keerdoksite, is het nu de beurt aan de Raghenosite. Mechelen mag rekenen op een strategische projectsubsidie vanuit Vlaanderen van € 300.000. Door deze subsidie kan het vernieuwingsproces naar een hoger niveau getild worden.

“Met een aantal braakliggende vervuilde percelen en belangrijke nieuwe invalswegen is de Raghenosite een zeer strategisch project voor een ambitieuze stadsontwikkeling. Zo kan andere waardevolle groene ruimte in en rond het centrum gevrijwaard blijven. Deze subsidie is essentieel voor de voortgang van het project en zal ons helpen bij de verdere uitbouw van Ragheno tot een kwalitatieve en duurzame site”, aldus Greet Geypen, schepen van Stadsvernieuwing.

Ook Vlaams minister Bart Somers is tevreden: “Ragheno is een belangrijk stadsvernieuwingsproject voor de komende jaren. Een integrale aanpak is nodig om alle functies zoals duurzaam wonen, mobiliteit, groene ruimte, economische activiteit, …te verzoenen. Deze subsidie zal Mechelen daarbij helpen om de hoge ambities waar te maken.”

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer