Mechelen vervangt kerstverlichting voor sfeervolle valentijn

IMG_5626 (Small)

Met de feestdagen achter de rug en met het oog op valentijn, vervangt Mechelen de kerstverlichting. De typische kerstelementen verdwijnen uit het straatbeeld en worden vervangen door verlichte hartjes. Het stadsbestuur wil zo letterlijk wat meer licht brengen tijdens deze donkere maanden.
De werken gaan dit weekend van start. Zaterdag start Blachère Illumination met het verwijderen van de kerstversiering van de kerstmarkt. Zondagochtend wordt de kerstverlichting aan de overspanningen vervangen door verlichting in het teken van valentijn.

Shopping Shuttle breekt opnieuw record

“We zetten hard in op Mechelen als winkelstad. Acties zoals de kerstversiering en de verlichting voor valentijn, verhogen de belevingswaarde en maken het er gezellig vertoeven. Het is belangrijk om onze stad aantrekkelijk te maken en te houden. Hierdoor trekken we gemakkelijker bezoekers aan. Het weekend van 21 december maakten 1.837 passagiers gebruik van de Shopping Shuttle. Hiermee werd het record van verleden jaar gebroken, toen we 1.545 opstappers hadden”, aldus schepen van Economie, Greet Geypen.

Schepen van mobiliteit, Vicky Vanmarcke : “In het kader van de uitbreiding van de autoluwe binnenstad en het bevorderen van het randparkeren, bekijken we met Mechelen MeeMaken een mogelijke invoering van een tweede Shopping Shuttle route.  We gaan vaak ook in overleg met de handelaars om extra shuttles te voorzien tijdens winkelevenementen, zoals Black Friday en braderiedagen.”

Vervangen verlichting start op zondag

Zondagochtend wordt de kerstverlichting van overspanningen weggenomen en vervangen door de valentijnsverlichting. Van 6u tot 9:30u staan volgende straten op de planning: Hoogstraat, Korenmarkt, Adegemstraat en de Guldenstraat. Nadien verplaatst de werkzone zich. Tussen 9:30u tot uiterlijk 15u is het de beurt aan de OLV-straat, Hanswijkstraat, Graaf van Egmontstraat en de Vijfhoek. Deze straten zullen tijdelijk afgesloten worden voor het gemotoriseerd verkeer.

Maandag 13 januari gaan de werken verder. Tussen 6u en 9:30u wordt de verlichting aangepast aan de  overspanningen van de Bruul, Désiré Boucheriestraat, IJzerenleen, Blauwhondstraat, Geitestraat, Borzestraat en de bruggen. Tijdens de werken zijn de straten tijdelijk niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.
Dinsdag staat het stadhuis op de planning en wordt ook daar de kerstverlichting aangepast voor valentijn. Diezelfde dag worden ook de eyecatchers in de binnenstad weggenomen. Daags nadien komen de nieuwe eyecatchers in de plaats.

“We merken wel dat onze klanten de mooie kerstverlichting appreciëren. Het zou zonde zijn om in deze wintermaanden – mits de nodige aanpassingen uiteraard – er geen gebruik van te maken. Zo baadt onze stad nog in het licht tijdens deze donkere winterperiode. Daarnaast voorzien we nog een actie in het kader van valentijn. Het is leuk voor de handelaars dat de mensen naar de stad afzakken en omgekeerd is het ook leuk voor de mensen als er iets te beleven valt of te zien is”, aldus Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Op vrijdag 14 februari – Valentijnsdag – en zaterdag 15 februari, zorgt Mechelen MeeMaken voor de nodige animatie. Hostessen in hartjespak zullen die dag tussen 14u en 18u, maar liefst 30 kilo aan chocolaatjes uitdelen in de binnenstad.

Vanaf 16 februari wordt alle verlichting gedemonteerd. De demontage neemt zo’n 3 dagen in beslag.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer