Mechelse handelszaken tonen met sticker dat dieren welkom zijn

Hondensticker

Mechelse horeca-uitbaters of handelaars die willen kenbaar maken dat honden welkom zijn in hun winkel of zaak, kunnen dat vanaf nu doen met een zelfklevende sticker. In boetiek Poulain Carmin, werd gisteren de eerste sticker aangebracht. Op deze manier weten bezoekers meteen of hun hond ook welkom is.
Honden aan de ketting vastgebonden voor een winkel, het is een beeld dat we allemaal kennen. AAP vzw – een organisatie voor het verhogen van het welzijn van mens en dier – ontwierp daarom de ‘Beestig Welkom’ sticker die moet aantonen, dat honden welkom zijn.

“Het is niet altijd even duidelijk of honden al dan niet welkom zijn in bepaalde zaken. Dat is natuurlijk jammer omdat op deze manier de mensen gescheiden worden van hun huisdier en daardoor de horecagelegenheid of winkel, links laten liggen. Soms laten uitbaters het wel toe, maar wordt het niet duidelijk aangegeven. Met deze sticker zien hondeneigenaars in één blik dat hun honden wel welkom zijn. Handig voor zowel de uitbater als de baasjes”, klinkt het bij Vicky Vanmarcke, schepen van Dierenwelzijn.

Eerste sticker aangebracht

De eerste ‘Beestig Welkom’ sticker werd gisteren aangebracht in boetiek Poulain Carmin, in de Geitestraat. Ook de horeca-uitbaters van de Sava en de Concorde op de Grote Markt hebben inmiddels deze sticker aangekocht via de organisatie Aap vzw.

“Mechelen is gekend als een aangename winkelstad en heeft voor elk wat wils. Ook mensen die graag hun hond meenemen, moeten in Mechelen zorgeloos kunnen winkelen. Door deze sticker hopen we dat nog meer dierenvrienden hun weg naar Mechelen vinden, om er na hun wandeling iets te consumeren of nog aankopen te doen”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Schepen van dierenwelzijn Vanmarcke : “Binnen deze legislatuur en de extra bevoegdheid voor dierenwelzijn willen we iedereen met een hart voor dieren warm maken om organisaties zoals het dierenasiel en Aap vzw te steunen.  Daarom een warme oproep naar handelaars waar honden welkom zijn, om ook deze sticker aan te kopen.” Meer info via info@aapvzw.be

Gezelschapsdieren mogen binnen in ruimten waar levensmiddelen worden verbruikt (zaal van restaurant, snackbar of frituur, enz…)  op voorwaarde dat de uitbater dit toelaat. Een hond op restaurant is dus niet verboden, op voorwaarde dat de uitbater ermee akkoord is. Gezelschapsdieren – uitgezonderd assistentiehonden – mogen daarentegen niet binnen in een supermarkt of bij de slager: daar is immers geen verbruikszaal.

Eerder al maakte het Mechels stadsbestuur werk van invoering van brandweerstickers, waar bewoners kunnen aangeven hoeveel huisdieren er in huis aanwezig zijn.  Deze zijn gratis verkrijgbaar via het Huis van de Mechelaar.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer