Mechelen MeeMaken brengt 300 Mechelse handelaars samen

Nieuwjaarsreceptie Mechelen MeeMaken - 4ga (Medium)

Gisterenavond vond de nieuwjaarsreceptie plaats van Mechelen MeeMaken in Hotel Van der Valk Mechelen. De Mechelse handelsvereniging toostte samen met zo’n 300 handelaars op een geslaagd jaar en een succesvolle toekomst.Het was gisterenavond een gezellige drukte in het Hotel van Der Valk Mechelen aan het Rode Kruisplein. Zo’n 300 handelaars heften het glas op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van Mechelen MeeMaken.

“Gedurende het jaar hebben handelaars niet veel tijd om met elkaar te communiceren. Tijdens de nieuwjaarsreceptie hebben we de kans om elkaar te moeten en gedachten uit te wisselen. We koppelen het nuttige aan het aangename en halen op een informele manier de banden tussen de handelaars aan”, klinkt het bij de voorzitter van Mechelen MeeMaken, Geert Milis.

Dat de stad het afgelopen jaar niet stilgezeten heeft, bleek tijdens een aantal initiatieven die de revue passeerden:

 • Het leegstandsbeleid werd aangepast waarbij enerzijds de heffing in het kernwinkelgebied drastisch opgetrokken werd om daadkrachtig te kunnen optreden en anderzijds veel sneller contact wordt opgenomen met de eigenaar om met het acquisitieteam van de stad te kijken hoe vraag en aanbod maximaal samengebracht kunnen worden.
 • Het actieplan om het kernwinkelgebied te versterken is in uitrol met het autoluw maken van de IJzerenleen en de OLV-straat, met de heraanleg van de OLV-straat waarvoor de budgetten vastliggen en de ontwerper aangesteld is en de communicatieve begeleiding via een duidelijke communicatiecampagne wordt opgestart.
 • In april start de tweede Shopping Shuttle op zaterdag die het zuidelijk deel van onze stad (Hoogstraat/OLV-straat/IJzerenleen) zal bedienen.
 • We hebben met een dynamisch vast aanspreekpunt voor bestaande maar ook voor nieuwe handelszaken. Ze houdt ook nauwe contacten met makelaars van retail vastgoed en potentiële retailers
 • Horeca-Vlaanderen en Horeca Mechelen hebben zich opgeworpen als actieve partners binnen de nieuwe starterswerking van de stad.
 • Met het winnen van de European Green Leaf Award, heeft Mechelen financiële middelen gekregen om duurzaamheid verder te implementeren. Er is een overeenkomst afgesloten met Mechelen MeeMaken om handelaars financieel te ondersteunen bij de omslag naar duurzaamheidsmaatregelen

Mooie namen komen naar Mechelen

“Er beweegt heel wat in Mechelen. We mogen er fier op zijn dat we nog nooit in één jaar tijd zoveel mooie namen hebben kunnen aantrekken naar onze stad: Decathlon, Balls & Glory, Swarovski, Poké Bowl,… Maar ook knappe en creatieve concepten van eigen bodem: De Vleeshalle, The Chick, Kato Gateau, Ilo, Ivy, Coffice, Magma, Lief, Edie enz… In de nabije toekomst mogen we Snipes verwelkomen op de Bruul, de Wasbar op de IJzerenleen en ook voor de 2 leegstaande panden in het gebouw van Decathlon zijn de besprekingen volop lopende”, aldus Greet Geypen.

Ook de uitdagingen waar de stad nog voorstaat, kwamen aan bod tijdens de nieuwjaarsreceptie:

 • Het stadsbestuur wil een doorbraak realiseren in de grootste stadskanker die Mechelen nog kent: de Centerparking in de Blauwhondstraat
 • De heraanleg van de Geitestraat, in hetzelfde type bestrating als de Bruul, moet opgestart worden.
 • Het terrasreglement moet ge-update worden
 • Een nieuw opgericht team van BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) zal in de toekomst een actieve rol spelen in het handhavingsbeleid om de netheid van ons winkelcentrum, de zaterdagmarkt, en de terrassen te garanderen.
 • Een belangrijke prioriteit is het digitaliseren van onze dienstverlening. Het doel is om een gepersonaliseerd e-loket voor ondernemers uit te bouwen waar digitaal aanvragen kunnen gebeuren, waar steeds een duidelijk overzicht beschikbaar is van lopende aanvragen en informatie

“Een stad die zichzelf graag dynamisch wil noemen moet haar ondernemers koesteren en een positief ondernemersklimaat creëren. Ondanks de positieve resultaten mogen we niet op onze lauweren rusten, er ligt nog heel wat werk op de plank”, besluit Greet Geypen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer