Horeca Mechelen zorgt voor partyboxen aan huis, inclusief stay@home feestje

Foto partybox

Lekker op restaurant gaan, een zonnig terrasje vinden met frisse pintjes voor je neus en de avond eindigen met een goed feestje. Het kan helaas momenteel niet. Om de pijn te verzachten brengt Horeca Mechelen deze fantastische sfeer tot in de huiskamer. Elke zaterdag kunnen Mechelaars een partybox met culinaire hoogstandjes aan huis laten leveren. Een stay@home feestje moet de afsluiter worden van een geslaagde avond.

Genieten van culinaire hoogstandjes en afsluiten met een dj-set, het kan nu in Mechelen. Uiteraard niet in één van de vele uitstekende drank- en eetgelegenheden, maar gewoon
thuis van in de eigen eetkamer. Horeca Mechelen ontwikkelde een partybox aan huis voor twee personen. Daarin drank en bereid voedsel, afkomstig van de Mechelse horeca.

Elke zaterdag levering aan huis

Een aantal horecazaken bundelen elke zaterdag hun krachten om een lekkere menu te voorzien. Het aanbod wordt regelmatig aangepast.

“Je kan jezelf ermee verwennen, maar evengoed er iemand anders mee verrassen. We blijven met dit initiatief doorgaan tot we opnieuw de deuren mogen openen. Mechelaars hoeven hun culinaire verwennerij niet te missen, we brengen de sfeer van de Mechelse horeca, gewoon tot in de huiskamer”, klinkt het bij Christiaan Michiels en Raf Pauwels, van Horeca Mechelen.

En sfeer tot in de huiskamer brengen, mag echt letterlijk genomen worden. Want bij elke partybox wordt een link gestuurd om een virtueel feestje bij te wonen. Dit stevig stay@home feestje wordt georganiseerd door KUUB! Dj Pommes van Pombak laat van 21u tot 23u zijn beste schijven los.

Mechelen MeeMaken helpt bij leveringen

De partyboxen worden geleverd via cargofietsen. Het bestuur van Horeca Mechelen wordt hierbij gesteund door Mechelen MeeMaken, dat zich ook geëngageerd heeft voor de leveringen aan huis.

“We hebben eerder gezegd dat de handel en horeca in Mechelen een broer-zus relatie hebben. Dat zijn geen loze woorden. Met dit engagement willen we de horeca ondersteunen. Als we onze krachten bundelen zijn we sterker”, klinkt het bij Geert Milis van Mechelen MeeMaken.

Bar Makadam, Bar Popular, Unwined, Chili Beans, KUUB en Yumbel bijten de spits af op zaterdag 25 april en voorzien de partybox van lekkernijen. Bestellen kan tot deze zaterdag via www.yumbel.bE/partybox, dit voor 45 euro. De levering vindt zaterdag 25 april plaats tussen 17u en 19u. Ook schepen van Economie Greet Geypen en burgemeester Alexander Vandersmissen hebben toegezegd om op dat moment mee te helpen bij de leveringen.

“Een partybox bestellen heeft een aantal voordelen. Je steunt de lokale horeca en hoeft zelf niet te koken. Daarnaast leren klanten nieuwe horecazaken kennen, die zich misschien in de toekomst aan nieuw cliënteel mogen verwachten. Het is belangrijk dat we de lokale handel en horeca online blijven ondersteunen”, aldus Greet Geypen, die ook aangeeft dat de kaap van 100 Mechelse handelszaken met een webshop op de website www.hamstereninmechelen.be werd overschreden.

Twee soorten partyboxen

Wat kan je deze zaterdag alvast verwachten in je party box voor twee? Een top wijntje van Unwined of vier dorstlessende bieren van Bar Makadam. Daarnaast voorziet Chili Beans twee premium tequilla shotjes, met een stukje limoen. Bar Popular zorgt voor crunchy nachos met salsasaus. Yumbell staat in voor het hoofdgerecht: Tom Kha Kai, een overheerlijk Thais kokosgerecht met gehaktballen en rijst. Het eten dient wel thuis opgewarmd te worden.

Elke zaterdag wordt de partybox aan huis geleverd op Mechels grondgebied. Er zijn twee soorten partyboxen. Een partybox met wijn en een partybox met bier. Deze partybox is op maat gemaakt voor twee personen, al kunnen singles wel een oplossing vinden voor al dat te veel aan overheerlijke drank en eten.

De week nadien, op zaterdag 2 mei, pakt Bar LaTap de smakelijke fakkel over van Yumbel over. Zelfde formule, zelfde culinaire party. Bestellen kan telkens tot zaterdag 12 u. De leveringen op zaterdag zijn voorzien tussen 17u en 19u! Horeca-uitbaters die willen meedoen, mogen een mail sturen naar horecagrootmechelen@gmail.com!

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer