Mechelen MeeMaken schenkt welkomstpakketten aan lokale handelaars

96557809_10157827232337605_2846333908629323776_n foto welkomstpakket MM

De winkels mogen vanaf 11 mei hun deuren weer openen. Van deze gelegenheid maakt handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken gebruik, om welkomstpakketten aan de lokale handelaars uit te delen. Elke handelaar krijgt een welkomstpakket met daarin verschillende soorten stickers en desinfecterende gel. Ook flyers voor een wedstrijd om Mechelenbonnen te winnen, maken deel uit van het welkomstpakket. Daarnaast schenkt brouwerij Het Anker nog eens 24.000 blikjes aan de handelaars, om te verdelen onder de consumenten.Vanaf maandag is het zover, dan mogen de winkels opnieuw hun deuren openen. Mechelen MeeMaken wil alles zo vlot mogelijk laten verlopen en verdeelt daarom welkomstpakketten onder de lokale handelaars.

“We verdelen 550 grote raamstickers voor de handelaars, met daarop een boodschap
om de klanten te bedanken om in Mechelen te komen winkelen. Daarnaast voorzien we 45.000 kleinere stickers met dezelfde boodschap. De handelaars kunnen deze kleine stickers kleven op zakken, verpakkingen, enzovoort. Ook desinfecterende gel maakt deel uit van het pakket. Verder hebben we 1.000 voetstickers voorzien. Handelaars kunnen dit dan op de grond kleven, met het oog op de social distance van 1,5 meter. We willen dat de start zo vlot en veilig mogelijk verloopt”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Wedstrijd #gehamsterdinmechelen

Zitten ook in het welkomstpakket: flyers met info hoe je Mechelenbonnen kan winnen door een partybox te bestellen. De wedstrijd is een initiatief van Mechelen MeeMaken om de verkoop van partyboxen – die je sinds eind april kan bestellen – te stimuleren en de Mechelse Horeca een hart onder de riem te steken.

De flyers bevinden zich ook in de partyboxen. Wie een partybox koopt en daarvan een leuke foto plaatst met de vermelding #gehamsterdinmechelen, maakt kans op één van de vele Mechelenbonnen. De wedstrijd duurt zes weken. In totaal wordt er voor 2.700 euro aan Mechelenbonnen weggeschonken. Meedoen? De partyboxen van de Mechelse horeca kunnen besteld worden via www.yumbel.bE/partybox. Deze partyboxen worden elke zaterdag aan huis geleverd in Mechelen en deelgemeenten, en dit tot de horeca terug de deuren mag openen.

“De Mechelenbonnen kunnen dan gebruikt worden om aankopen in Mechelen te doen en zo de lokale handel en horeca te blijven steunen. Hopelijk mogen we veel leuke foto’s verwachten, al is momenteel deelnemen belangrijker dan winnen”, aldus Geert Milis.

Stadsbestuur verlengt vervaltermijn Mechelenbonnen

Heb je nog Mechelenbonnen in je bezit met als vervaldatum maart, april of mei 2020? Dan hoef je deze niet weg te gooien. Het Mechels stadsbestuur verlengt immers de vervaltermijn van de populaire Mechelse cadeaubonnen, die vanwege de coronaperikelen nog niet gebruikt konden worden.

“De Mechelenbonnen met als vervaldatum maart, april of mei 2020 blijven geldig tot en met 31 augustus 2020. Je kan deze bonnen tot dan inruilen bij de deelnemende partners. We hebben de termijn verlengd vanwege de huidige coronacrisis. Hierdoor heeft iedereen nog voldoende tijd om de Mechelenbonnen te gebruiken”, aldus Greet Geypen.

De nieuwe vervaldatum van de Mechelenbonnen zal niet genoteerd staan op de bonnen zelf. De handelaars, ondernemers en andere partners zijn van deze maatregel op de hoogte en nemen deze Mechelenbonnen nog tot en met 31 augustus met plezier aan

Het Anker schenkt 24.000 blikjes Maneblusser

Ook brouwerij Het Anker zet een actie op touw en verdeelt 24.000 blikjes Maneblusser onder de handelaars. Daarnaast voorziet de brouwerij ook collectedoosjes om op de toonbanken te zetten.

“De blikjes worden aan de consumenten geschonken om hen te bedanken om terug te komen naar de stad. De collectedoosjes op de toonbanken verwijzen naar het drinkgeld in de horeca. Mensen kunnen daar – indien gewenst – hun wisselgeld in deponeren. Met dat geld gaan wij dan een online promotiecampagne voeren bij de heropening van de horecazaken”, klinkt het bij Christiaan Michiels, voorzitter van Horeca Mechelen.

“Deze acties benadrukken de goede verstandhouding tussen zoveel mogelijk sectoren. Dit is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen de Mechelse handel en horeca op z’n best”, aldus Greet Geypen.

Meer dan 100 lokale zaken op www.hamstereninmechelen.be

Terwijl veel winkels zich klaarmaken voor de heropening op 11 mei, mogen de Mechelse horecazaken hun deuren nog niet openen. Toch blijven ze bereikbaar via www.hamstereninmechelen.be. Er kwamen afgelopen twee weken opnieuw 8 horeca-zaken bij met een take-away aanbod. Inmiddels bieden er meer dan 100 Mechelse handels- en horecazaken er hun producten en diensten aan.

De website heeft in een mum van tijd al 26.378 bezoekers aangetrokken, waarvan 18.295 unieke bezoekers. Handelszaken of horecazaken – ook uit de wijken en deelgemeenten – die interesse hebben om met hun zaak op www.hamstereninmechelen.be te staan, mogen contact opnemen met Mechelen MeeMaken via mechelenmeemaken@mechelen.be.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer