Shopping Shuttle terug actief vanaf zaterdag

IMG_4529 (Medium)

Sinds maandag 11 mei zijn de winkels in het Mechels stadscentrum weer geopend en komt er stilaan meer beweging op gang. De Shopping Shuttle die pendelaars vanop de gratis randparking P+R De Nekker naar de Grote Markt brengt, rijdt opnieuw vanaf zaterdag 16 mei. Uiteraard worden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen in het kader van corona.

Vlot en veilig naar het Mechels winkelcentrum? Dat kan vanaf zaterdag opnieuw via de Shopping Shuttle. De gratis pendeldienst rijdt vanaf dan opnieuw elke zaterdag uit tussen 9 en 19 u.

“Om de bereikbaarheid van het winkelcentrum optimaal te garanderen, zal de gratis pendeldienst opnieuw ingezet worden maar met aangepaste maatregelen voor chauffeurs én passagiers. Het eerste weekend zetten we drie van de vier gebruikelijke busjes in. We evolueren de bezetting van de busjes na zaterdag en passen dit indien nodig aan ”, legt mobiliteitsschepen Vicky Vanmarcke uit.

Coronaproof

De nodige maatregelen worden genomen om het gratis pendelbusje ‘coronaproof’ te maken. Zo mag de passagiersplaats vooraan niet gebruikt worden. De chauffeurs dragen een mondmasker en maken gebruik van desinfecterende gel. Bij het ver- en ontgrendelen van een rolstoel, dragen de chauffeurs handschoenen. De passagiers dienen de handen te ontsmetten bij het betreden van de bus, hiervoor worden dispensers met desinfecterende gel ter beschikking gesteld. Ook moeten de passagiers hun neus en mond bedekken met een mondmasker. Er mogen maximaal twee passagiers opstappen, tenzij het gezinsleden betreft die onder hetzelfde dak wonen.

“Nu de winkels opnieuw hun deuren geopend hebben, zullen er uiteraard meer mensen naar ons winkelcentrum afzakken. Mechelse handelaars hebben hier enorm naar uitgekeken en willen hun klanten opnieuw in de watten leggen. Ook wij willen dat de pendelaars op een vlotte en veilige manier naar het winkelcentrum kunnen afzakken. Daarom zal ook de shopping shuttle opnieuw ingezet worden”, vertelt Greet Geypen, schepen van Economie.

Vanaf juni zal de Shopping shuttle ook op de koopzondagen rijden, tussen 13u en 18u. De eerste koopzondag vindt op 7 juni plaats.

Praktisch:

• De Shopping Shuttle rijdt elke zaterdag van 9u tot 19u. Tijdens koopzondagen is er ook op zondag een gratis pendeldienst van 13u to 18u. De eerste koopzondag vindt zondag 7 juni plaats.

• Voorzorgsmaatregelen Shopping Shuttle:
• Passagiersplaats vooraan niet gebruiken
• Verplicht handen ontsmetten bij het instappen
• Max. 2 personen, tenzij gezinsleden wonend onder één dak, en zo ver mogelijk uit elkaar plaatsnemen
• Het dragen van een mondmasker is verplicht
• Passagiers ontsmetten bij het instappen hun handen met de voorziene handgel
• Enkel langs achter benaderen voor het vergrendelen van de rolstoel
• Heupgordel rolwagen desinfecteren na gebruik met een spray

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer