Mechelen telt af naar Warm Welkom Weekend

mechelenshopping_fb_820x312

Van vrijdag 16 oktober tot en met zondag 18 oktober organiseert handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken het Warm Welkom Weekend. Tijdens dit weekend stellen de handelaars naar goede gewoonte hun nieuwe collectie voor en leggen ze hun klanten extra in de watten met een hapje of drankje en leuke extra’s. Heb je trouwplannen? Volg dan zeker de trouwroute en ontdek wat de Mechelse handelaars voor jouw kunnen betekenen.

Het wordt zeker en vast warm tijdens het Warm Welkom Weekend in Mechelen. Ligt
het niet aan de herfst- en wintermode, dan wel aan de ontvangst van de Mechelse handelaars. Flaneer door de winkelstraten en laat je zowel op vrijdag, zaterdag als zondag verrassen door het vele leuks dat de Mechelse handelaars voor je in petto hebben. Denk daarbij aan sfeermuziek in de winkelstraten en een drankje op een van onze vele gezellige terrasjes in een deugddoende nazomerzon.

“Tijdens het Warm Welkom Weekend, wordt er een aparte beleving gecreëerd en zetten onze ondernemers nog eens extra hun beste beentje voor. We zorgen daarnaast altijd voor extra animo in de stad. We proberen elke keer toch te variëren in het aanbod, zo blijven wij de mensen verrassen op een positieve manier, ook in coronatijden”, aldus Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken. De handelaars delen ook vouchers uit voor een fles Gouden Carolus van brouwerij Het Anker. In totaal gaat het over 12.000 flessen van 75 centiliter.

Trouwroute

Heb je trouwplannen? Dan is Mechelen tijdens het Warm Welkom Weekend ook dé plaats voor jou! Lokaal trouwen is hip en de mogelijkheden zijn divers. Ontdek wat 20 Mechelse handelaars voor jou kunnen betekenen bij het plannen van jouw perfecte trouwdag. Je kan ze herkennen aan de witte ballonnen aan hun etalage of volg de route van de trouwfolder. Deze folder kan je terugvinden bij de deelnemende handelaars of downloaden via https://shoppenin.mechelen.be/warmwelkom

Het Warm Welkomweekend is een uitje om naar uit te kijken en om van te genieten in het mooie kader van onze Mechelse binnenstad. Nadien ga je voldaan en tevreden naar huis met je nieuwe aankopen. De Mechelse handel en horeca zorgen ervoor dat je veilig in Mechelen kan shoppen en genieten. Zaterdag en zondag kan je gebruik maken van de Shopping Shuttle. De gratis pendeldienst brengt je op een comfortabele en veilige manier naar het winkelcentrum en weer terug. Op zaterdag rijdt de shopping shuttle van 9 tot 19u, op zondag van 11 tot 19u.

Twee dagen extra kermis

Iemand zin in smoutebollen? Houden je kinderen van eendjes vissen, een ritje op de molen of andere kermisattracties? Verwen hen dan met een bezoekje aan de Herfstkermis op de Veemarkt, tot en met zondag 18 oktober.

“Op vraag van de kermiskramers hebben wij de kermis met twee dagen verlengd, zodoende staan ze er ook nog tijdens het Warm Welkom Weekend. Dat brengt
bovendien nog wat extra animo in de stad. Bezoekers aan de kermis kunnen nadien
nog de binnenstad intrekken om te gaan winkelen en andersom kunnen de mensen na het winkelen, naar de kermis gaan. Zaterdag is er bovendien nog de markt. Er valt dit weekend dus heel wat te beleven in Mechelen. Een ideaal moment om gebruik te maken van de digitale Mechelenbonnen die de stad verdeeld heeft”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Het stadsbestuur heeft daarnaast nog een initiatief voor de kermiskramers uitgewerkt waarbij zo’n 130-tal kinderen van Emmaüs, De Keeting en de Lage Drempel naar de kermis kunnen gaan. Via jetons kunnen de kinderen gratis naar een attractie of een kraam. De kermiskramers mogen de jetons bij de stad inwisselen, de stad neemt de betaling op zich. “Op deze manier ondersteunen wij de kermiskramers en geven we kinderen die daar anders minder de mogelijkheid toe hebben, de kans om naar de kermis te gaan”, zegt Greet Geypen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer