Portret

Geboren en getogen Mechelse

Mechelen ligt mij na aan het hart. Het is mijn thuis waar ik 43 jaar geleden geboren werd.

Ik liep hier school, eerst in Sint-Jozef Coloma, later in het Scheppersinstituut waar ik voorzitster werd van de leerlingenraad.  Mijn eerste engagement waardoor ik de smaak te pakken kreeg.   Ik was van jongs af aan actief in het sportverenigingsleven (atletiek in De Nekker, ballet bij Anouchka Balsing, basket bij Racing Mechelen,…).

Ik zat bij de Chiro, later bij de Scouts en nog later werd ik skimonitrice en monitrice van BLOSO-sportkampen. 

Bij mijn geboorte woonden mijn ouders in de Dijkstraat in Mechelen Zuid. Ik ben opgegroeid in de Veldenstraat en later in de Leliestraat. Na een tijdje in Mechelen-Noord gewoond te hebben ben ik samen met mijn man Guido terug verhuisd naar de wijk Tervuurstesteenweg.

Van de universiteit naar de politiek

Mijn studies als licentiate Geschiedenis aan de Universiteit Gent en Internationale Betrekkingen en Vergelijkende Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Louvain-la-Neuve hebben mijn maatschappelijke interesse nog versterkt.

Na een job bij de Belgische Vereniging der Banken kwam ik ook professioneel met politiek in aanraking. Ik ging aan de slag op verschillende ministeriële kabinetten en werkte op de hoofdzetel van de Open Vld, waar ik aan het hoofd van de cel “lokale besturen” stond.

Engagement voor een beter Mechelen

De voorbije jaren heb ik me maatschappelijk steeds meer in Mechelen geëngageerd. Mijn geloof in het project voor onze stad, dat werd vormgegeven door burgemeester Bart Somers, groeit nog elke dag.

Door enerzijds vanuit een duidelijke visie elke dag zelf te kunnen werken aan het verbeteren van onze stad, en anderzijds elke dag mensen te kunnen overtuigen dit, ieder op zijn eigen manier, ook mee te doen, ben ik ervan overtuigd dat we onze stad nog mooier, warmer, gezelliger, socialer, sportiever en aangenamer kunnen maken.

De Mechelaars hebben mij het vertrouwen gegeven om de volgende jaren mee onze stad te besturen. Als Schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening & Stedenbouw, Wonen, Economie, Ondernemen en Personeel, doe ik er alles aan om dit vertrouwen niet te beschamen.

 

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer