Korenmarkt - Hoogstraat

De as Hoogstraat – Korenmarkt ondergaat een grondige metamorfose. De Hoogstraat wordt een eenrichtingsstraat, stadinwaarts, de Korenmarkt een gezellig, autovrij stadsplein. Bij de heraanleg staat de veiligheid van de zwakke weggebruiker voorop. Zo komt er een verhoogd fietspad. De werken zijn midden september gestart.

“De Ganzendries krijgt een ondergrondse parking van honderd plaatsen, waarvan twintig bestemd zijn voor het toekomstige woonproject op de hoek met de Nieuwe Kapucijnenstraat”, vertelt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld). Op die plaats zijn archeologen opgravingen aan het uitvoeren. Naast restanten van oude huizen hopen de wetenschappers ook sporen te vinden van de stadsgracht die daar in 1200 moet hebben gelegen.

Midden augustus zijn Eandis en Pidpa gestart met het verleggen van buizen en kabels. Begin september zijn rioleringswerken begonnen op de Ganzendries. De eerste fase van heraanleg van Korenmarkt en Hoogstraat (Korenmarkt tot aan Moensstraat) is gestart op 20 september. De stad probeert de Mechelaars zo goed mogelijk te informeren over de ingrijpende werkzaamheden (www.mechelen.be/hoogstraat) en voert de campagne ‘3-werf Hoera’. Om de hinder voor de handelaars tot een minimum te beperken, werkte het stadsbestuur tal van acties uit.

De stad heeft 1,5 miljoen euro vrijgemaakt voor de heraanleg. De vernieuwing van de Korenmarkt en de Hoogstraat tot aan de Moensstraat duurt tot en met januari. Vervolgens start de tweede en laatste fase tot aan de Brusselpoort. Tegen de zomer van 2011 moet alles klaar zijn. 

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer