Wijk Galgenberg

De heraanleg van de heflt van de Mechelse wijk Galgenberg is van start gegaan.  De straten en pleinen van de woonwijken in Noord worden op die manier in een nieuw kleedje gestopt. De plannen voor de heraanleg worden door de bewoners op applaus onthaald.

In de buurt is het openbaar domein erg versleten. Het wegdek en de voetpaden zijn in slechte staat. Automobilisten laten hun voertuig kriskras achter omdat parkeerplaatsen niet afgebakend zijn. Binnenkort moeten die problemen tot het verleden behoren. Er wordt een gescheiden rioleringstelsel aangelegd en de straten krijgen een uniform karakter en meer groen.

Galgenberg, aan de Oude Antwerpsesteenweg, wordt op termijn volledig vernieuwd. Er werd reeds gestart met de Holmlei, de Luchtvaartstraat en de straten daartussen. Ze worden aangelegd in antractietkleurige klinkers, de voetpaden in grijze betonstraatstenen. Waar kan, worden met donkerdere stenen parkeerstroken aangelegd aan weerszijden van de weg. Kreitenborg-, de Zeevaart- en de Blauwesteenstraat krijgen een structuur in kleisteen. De graspleintjes maken plaats voor hagen en bomen (lei- en zilverlinde en sierpeer).

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer