Generaal De Ceuninckstraat

Na de Keldermansvest en de Maurits Sabbestraat in Mechelen-Noord is de stad momenteel bezig met de heraanleg van de Generaal De Ceuninckstraat en de Batterijstraat.  Ook de werken aan de Schijfstraat zijn momenteel volop aan de gang.

Het stadsbestuur van Mechelen legt sinds enkele jaren het accent op de vernieuwing van de wijken rond het centrum en in de dorpen. In wijk Noord werd gestart met de heraanleg van de Keldermansvest tot een aangename boulevard. Ook de werken in de Maurits Sabbestraat werden succesvol afgerond. De vernieuwing van de wijk rond de Generaal De Ceuninckstraat is dan ook een logisch vervolg. Op termijn moet deze oude Mechelse wijk in zijn globaliteit grondig, kwalitatief en duurzaam vernieuwd zijn.


Zoals overal bij de heraanleg van straten en pleinen krijgt deze wijk meer groen. Vooral het binnengebied Donkerlei krijgt een uitgesproken groen karakter. De heraanleg van de Donkerlei volgt wel pas in een latere fase, samen met de Arendonkstraat en de Kanonstraat.


In de nieuwe straten zijn ook voetpaden en parkeerplaatsen aan beide zijden voorzien. Daarmee komt het ontwerp tegemoet aan de belangrijkste eisen van de bewoners.


Voor de werken aan de Generaal De Ceuninckstraat en Batterijstraat bedraagt de kostprijs 1,2 miljoen euro.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer