Sint-Romboutskerkhof

Het Mechelse stadsbestuur investeert twee miljoen euro in de vernieuwing van het Sint-Romboutskerkhof en de aanpalende Wollemarkt.

De ontwerpers kiezen voor een grasplein met bomen, een parking voor toeristenbussen en een ondergrondse parking voor 120 wagens. Het plein aan de kathedraal wordt dus een oase van rust, met veel groen. Het Italiaanse architectenduo Secchi en Vigano maakte het ontwerp. Zij tekenden enkele jaren geleden ook de plannen voor de vernieuwde Grote Markt en Veemarkt uit. Vinci Park bouwt onder het plein een parkeergarage voor 120 auto’s. Momenteel kunnen er bovengronds op het plein 80 wagens parkeren. Met die 40 extra plaatsen wordt het verlies aan parkeerplaatsen op de Zoutwerf en de Sint-Katelijnestraat, die beiden vernieuwd werden, gecompenseerd. Tijdsschema: sinds november 2009 loopt er een archeologisch onderzoek dat ongeveer exact een jaar zal duren. Daarna start de bouw van de parkeergarage en nadien kan de bovenbouw van start gaan.


De 16 kastanjebomen die rondom het plein staan worden behouden en zullen aangevuld worden met nog 14 lindebomen die op het plein komen te staan.


 

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer