H30/Villa 32

H30/Villa 32 wint de publieksprijs ‘Thuis in de Stad’. Een prijs van de Vlaamse overheid, waarmee het centrumsteden wil stimuleren om te investeren in creatieve oplossingen voor stedelijke uitdagingen. De concurrentie was groot, maar dat we de publieksprijs in de wacht slepen is een mooi compliment voor ons werk.

Steden en innovatie gaan hand in hand.  De trefdag ‘innovatie in de stad” moet aantonen hoe steden en organisaties oplossingen vinden voor maatschappelijke uitdagingen.  Er werden voor 2012, 24 projecten ingediend die werden beoordeeld door de ’stedenjury’ die is samengesteld uit vertegenwoordigers van elke centrumstad en de VGC (Vlaamse Gemeenschapscommissie).


Deze keer werd er een extra publieksprijs uitgereikt.  De deelnemers van de trefdag hebben CityDepot uit Hasselt, H30/Villa 32 uit Mechelen en Le Collier Jardin uit Antwerpen verkozen voor de publieksprijs.  Ze werden door het publiek beloond voor de innovatieve manier waarmee ze een antwoord bieden op maatschappelijke uitdagingen. “De concurrentie was groot.  Dat we dan toch het publiek konden bekoren en daarvoor in de prijzen vallen is een mooi compliment voor ons werk”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen.


H30 is een artistieke werkplek voor jonge mensen en een onderdeel van het Cultuurcentrum Mechelen en zet verschillende artistieke activiteiten en projecten op poten, waarin jonge mensen creatief en experimenteel kunnen bezig zijn met theater, dans, beeldende kunst, muziek, film en veel meer.  H30/Villa 32 bestaat uit verschillende ateliers, loketten van enkele stadsdiensten (zoals het fuifloket) en de administratie van de dienst jeugd.


Op de achterzijde van elk stemformulier konden deelnemers de standhouders een complimentje geven.  Zo stond er bijvoorbeeld op de achterzijde van een stemformulier over H30/Villa 32 het volgende geschreven: hoe een stadsbestuur creativiteit en expressie van jonge mensen kan stimuleren.


Op de eerste trefdag ‘innovatie in de stad’ maakten ruim driehonderd beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers kennis met vernieuwende stadsprojecten uit heel Vlaanderen.  De ‘Thuis in de Stad’-prijs was een ex aequo en ging naar Het Hasseltse CityDepot en de Antwerpse Badboot.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer