Plan je vakantie met de Vakantiezapper

Jonge Maneblussertjes die hun zomervakantie willen inplannen met hun favoriete activiteiten, kunnen een uitgebreide keuze maken in de nieuwe VakantieZapper.  Hierin worden alle activiteiten waaruit de kids kunnen kiezen gebundeld.  “Ouders en kinderen krijgen op deze manier een volledig en overzichtelijk beeld, van wat er allemaal in Mechelen te doen is en kunnen dus gemakkelijk een activiteit plannen”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen.

Het programma van de grabbelpas, de sportkampen en de museumkampen vind je in één gids, de VakantieZapper.  De Vakantiezapper is een handige brochure, voor iedereen die op zoek is naar leuke activiteiten in de zomervakantie.  Al de jeugdige activiteiten die de stad organiseert komen immers in de VakantieZapper aan bod.


Ouders kunnen hun kinderen tussen de 5 en 16 jaar, inschrijven voor uitdagende sportkampen, creatieve workshops, gevarieerde themaweken en boeiende museumkampen.    


Het aanbod is enorm gevarieerd, zodat iedereen hier zeker zijn gading in zal vinden.  Naast de halve en hele dagactiviteiten, staan ook meerdaagse workshops en kampen op het programma.     Het grote voordeel hiervan is dat je creatiever kunt werken rond grotere opdrachten, waardoor de kinderen het ook intenser kunnen beleven”, zegt Greet Geypen.


Het volledige programma kan je consulteren in de Vakantiezapper, die je kan terugvinden bij de Jeugdienst, in het Huis van de Mechelaar, op het stadhuis en in de wijk- en dorpshuizen.  Ook online is het volledige programma beschikbaar. Meer informatie kan je terugvinden op www.mechelen.be/vakantiezapper.  De inschrijvingen voor de zomervakantie voor de activiteiten van de jeugd- en sportdienst  starten op zaterdag 27 april.  Om deel te nemen aan deze activiteiten heb je een grabbelpas nodig. 


Houders van een UITpas genieten van een korting bij bepaalde activiteiten.  De UITpas is bestemd voor personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit.  “Het UITtarief wordt bij elke activiteit vermeld.  We willen niemand uitsluiten, iedereen is welkom.  Het is belangrijk dat we zoveel mogelijk activiteiten voor iedereen betaalbaar houden en dat we zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke vakantie bezorgen”, aldus Greet Geypen.


Je kan het aanbod niet alleen online consulteren, je kan ook eenvoudig van thuis uit, via de computer een plaatsje reserveren.  Dit kan allemaal via www.egrabber.be/mechelen.  Voor museumkampen kan je nu reeds terecht bij Uit in Mechelen, Hallestraat 2-4-6.  Kortom, zich deze vakantie vervelen is geen optie.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer