Workshops klassieke muziek

De Belgische Kamerfilharmonie speelde vorig jaar voor het eerst in openlucht op het vaste podium van de Mechelse Kruidtuin.  Met succes, want de tweede editie van ‘Klassiek in den Botaniek’ staat in de startblokken.  Nieuw dit jaar is de ‘Kids Klassiek’, workshops met een muzikale noot waar kinderen kunnen kennismaken met klassieke muziek.

Aangezien het grote succes van verleden jaar, kon een tweede editie van ‘Klassiek in den Botaniek’ niet uitblijven.  Op zondag 11 augustus is de Kruidtuin opnieuw het decor voor een bruisend en zomers concert.  Onder de impuls van de Belgische Kamerfilharmonie en Mechelen Kinderstad, worden er bovendien dit jaar in Mechelen kindvriendelijke workshops gegeven aan kinderen uit de leeftijdscategorie tussen 6 en 12 jaar.


“We willen met Mechelen Kinderstad de lijn doortrekken en kinderen zoveel mogelijk betrekken bij wat er zich in Mechelen afspeelt.  Ook zo bij ‘Klassiek in den Botaniek’.  Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met klassieke muziek.  Deze workshops zijn niet alleen educatief en plezierig voor de kinderen, het is een bijzondere ervaring die zal bijdragen aan hun culturele ontwikkeling”, meent schepen van Jeugd Greet Geypen.


Kennismaken met muzikanten


Op woensdag 7 augustus kunnen de kinderen tijdens de workshops, kennismaken met de muzikanten uit het orkest en hun instrumenten. Met muziek die speciaal voor deze voorstelling werd gecomponeerd, met weetjes en anekdotes. En met het verhaal van Beethoven, de componist die ondanks zijn doofheid muziek schreef die vandaag nog altijd gespeeld wordt.  Het wordt een plezante voorstelling in Villa 32 door de musici en de dirigent van de Belgische Kamerfilharmonie!


“Het is de bedoeling dat kinderen die de workshops volgen ook, samen met hun ouders, naar het concert gaan.  Op deze manier hopen we dat ze de smaak te pakken krijgen wat klassieke muziek betreft”, aldus Greet Geypen.


Het concert van de Belgische Kamerfilharmonie vindt plaats in de Kruidtuin op zondag 11 augustus om 17 uur.  Op het programma staat muziek uit de Slavische landen en Rusland, kortom het wordt een zwoele zomeravond vol meeslepende muziek.  Om de festivalsfeer compleet te maken, zijn er gezellige eet- en drankstanden.  De inkom is gratis voor het publiek.


De workshops ‘Kids Klassiek’ gaan door in Villa 32 in de Hanswijkstraat op woensdag 7 augustus om 14 en om 16 uur en duren 50 minuten.  Kinderen tussen de 6 en 12 jaar die interesse hebben om de workshop ‘Kids Klassiek’ te volgen, kunnen zich vooraf inschrijven met naam en het aantal aanwezigen op info@belgischekamerfilharmonie.be.  De toegang is gratis.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer