Sintstad

Sinterklaas is te gast in Mechelen Kinderstad en krijgt hier zoals vorige jaren een hartelijke ontvangst. Samen met zijn pieten mag de Sint een week lang zijn intrek nemen in de historische vertrekken van het stadhuis. De kamers mogen ze helemaal inrichten naar hun eigen smaak. Van 23 november tot 1 december wordt iedereen uitgenodigd om Sintstad te komen verkennen en de goedheilige man uit Spanje een bezoekje te brengen.

6 december: een datum die menig kinderhart sneller doet slaan. En met reden, want die dag brengt Sinterklaas cadeautjes en snoepjes aan alle kindjes die dit jaar braaf zijn geweest. Omdat deze grootse kindervriend de afgelopen jaren hartelijk in Mechelen ontvangen werd, keert hij ook dit jaar terug naar onze stad.


Kom een kijkje nemen in Sintstad
Van 23 november tot 1 december komen Sinterklaas en zijn gevolg in het historische stadhuis logeren. De bende krijgt carte blanche om het stadhuis in te richten tot hun tijdelijke thuis. Zo kunnen de Sint en pieten zich helemaal thuis voelen in Mechelen en hebben ze een vertrouwde omgeving om tot rust te komen tijdens de drukke weken voor 6 december.


 


Natuurlijk zijn alle kinderen die week van harte welkom om de Sint in zijn nieuwe stek een bezoekje te komen brengen! Onder begeleiding van een gids kan je met je school, familie of vrienden Sintstad verkennen tijdens een interactieve, speelse en verhalende rondleiding die ongeveer een half uur duurt. Je kuiert van de Snoepdreef naar de Mandarijntjesstraat, je ontdekt de Sintermarkt en de pietencamping. Na de rondleiding kan je Sinterklaas ontmoeten en met hem op de foto.


 


Beleef de Sint tijdens workshops
“Naast de rondleidingen staan er ook tal van andere Sint-activiteiten op til. Vele handelaars en culturele partners organiseren een activiteit of een workshop om Sinterklaas te vieren. Kinderen krijgen o.a. de kans om een originele brief voor de Sint te knutselen, zelfgemaakte cupcakes te versieren, naar boeiende Sintverhalen te luisteren in de bib, straffe pietentrucs leren bij circusschool Circolito. In onze Sintstad folder kan je alle 15 activiteiten ontdekken en krijg je een overzicht van het volledige randprogramma”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen


 


Wedstrijd: ontbijt met de Sint
Dit jaar maken Maneblussertjes weer kans op een heerlijk Fairtrade Sintontbijt op zaterdag 30 november. Daar krijgen ze nog een ontmoeting met de Sint en een rondleiding door Sintstad bovenop! Hoe win je deze sintastische prijs? Ga aan de slag met kaas, choco, hagelslag, confituur, … en maak het portret van de Sint en/of piet op een boterham of op een gebakken ei. Trek er een foto van en mail hem naar kinderstad@mechelen.be vóór 27 november. Of steek hem in de Sintbus aan het stadhuis. Noteer zeker je mailadres en telefoonnummer!
Er worden 5 winnaars gekozen die met het hele gezin mogen ontbijten en een persoonlijke rondleiding krijgen. De winnaars worden persoonlijk verwittigd op 28 november.


 


Tip: inspiratie voor deze uitdaging vind je in Japan. Google ‘Bento’ voor eetbare kunstwerkjes.


 


Post voor de Sint?


Kinderen mogen hun wensen, tekeningen en vragen voor de Sint in de Sintbus stoppen. Deze staat van 23 november tot 1 december dagelijks van 10 tot 17 uur opgesteld aan de grote ingang van het stadhuis. Vergeet zeker je post- en mailadres niet te vermelden, zodat de Sint je een briefje kan terugsturen!


 


Alle info rond Sinterklaas vind je op www.uitinmechelen.be/sintstad of mechelenkinderstad.be.


 


De organisatie en uitwerking van het concept Sintstad is in handen van het Gentse theater- en eventbureau ‘Uitgezonderd!’, in samenwerking met de dienst Jeugd Mechelen.


 


Praktisch  • Rondleidingen voor families:


    • zaterdag 23 en zondag 24 november, 10-16u

    • zaterdag 30 november en zondag 1 december, 10-16u

    • woensdag 27 november, 13-16u (een rondleiding duurt 30 minuten)

  • Geschikt vanaf 3 jaar

  • Kinderen 3 tot 12 jaar gratis, 12+ en volwassenen € 2,5

  • Reserveer via

o    Online via www.uitinmechelen.be of www.mechelenkinderstad.be (€ 2 administratiekosten online)


o    Telefonisch via T 070 222 800


o    Bij UiT in Mechelen, Hallestraat 2-4-6


 

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer