Mechelen Kinderstrand

De Grote Markt van Mechelen wordt van 29 juli t.e.m. 2 augustus het decor voor een tropisch zandstrand: Mechelen Kinderstrand. Vijf dagen lang kunnen de kleinste Maneblussers en bezoekers hier naar hartenlust zandkastelen bouwen, waterspelletjes spelen en dansen op een strand van 1600 m2. Donderdagavond wordt de hele familie uitgenodigd voor een picknick en zaterdag sluiten we feestelijk af met de VTMKZOOM Karavaan.

Je hoeft deze zomer niet naar zee om met je kinderen in het zand te kunnen spelen. Van 29 juli tot en met 2 augustus wordt de Grote Markt speciaal voor alle kinderen omgetoverd tot een tropisch speelstrand van maar liefst 1600 m2. De stad laat hiervoor 700 ton zand aanrukken. Eerst dient het zand als ondergrond voor drie dagen beachvolleyplezier (24 t.e.m. 27 juli). Daarna laten we het nog een weekje liggen voor Mechelen Kinderstrand. Speelpret verzekerd!

“Met dit evenement onder de Sint-Romboutstoren kunnen we aan iedereen laten zien dat Mechelen een echte Kinderstad is. Op het strand is er plaats voor springkastelen, kinderdisco, tal van animatie en je kan er eendjes vissen terwijl de ouders verpozen in een gezellige loungehoek onder de palmbomen. Het leukste strand van België ligt voor de kinderen vijf dagen in Mechelen, niet aan de kust”, klinkt het bij de schepen van Jeugd Greet Geypen.

Op donderdag 31 juli houden we een grote gezamenlijke familie-picknick. Kom vanaf 17u naar de Grote Markt met je picknick en geniet van een extra lange dag op het kinderstrand, dat voor de gelegenheid tot 20u (i.p.v. 17u) open blijft.

VTM KZOOM Karavaan
Mechelen Kinderstrand wordt zaterdag afgesloten met een knaller van formaat, want de VTMKZOOM ‘Karavaan’ komt langs met allerlei toffe activiteiten. Beleef gekke avonturen in de hippe woonwagens met het hele gezin.

Win leuke prijzen met de zomerwedstrijd
Mechelen Kinderstad organiseert dit jaar een zomerwedstrijd. De uitdaging: maak een leuke foto vanuit jouw vakantiebestemming met de Mechelen Kinderstad strandbal. Deze kon je al afhalen tijdens de Speeldag op 11 mei, maar ook tijdens Mechelen Kinderstrand. Stuur je foto en adresgegevens voor 1 september naar kinderstad@mechelen.be. Zo maak je kans op leuke prijzen zoals LEGO-pakketten of tickets voor Planckendael, Technopolis of het Speelgoedmuseum.

Praktisch
Mechelen Kinderstrand
Dinsdag 29 juli t.e.m. zaterdag 2 augustus
10-17u (behalve 31 juli: 10-20u)
Gratis
www.mechelenkinderstad.be
www.facebook.com/mechelenkinderstad

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer