Maanrockrally

Dit jaar vindt in Mechelen voor de 19de keer de Maanrockrally plaats. Deze talentenwedstrijd gaat op zoek naar aanstormend talent en is het grootste rock en pop free podium uit de regio. Nieuw vanaf deze editie is dat de finale op Maanrock zelf zal plaatsvinden. De winnaar – die het jaar nadien het hoofdpodium mag openen – wordt bekendgemaakt bij de afsluiting van Maanrock.
De Maanrockrally neemt een nieuwe start. Er werd gekozen voor een andere aanpak wat betreft organisatie en er werd ook een nieuwe huisstijl gecreëerd. De organisatie ligt in de handen van Villa32 (jeugddienst) en mmMechelen Feest in samenwerking met het Cultuurcentrum Mechelen. 
De voorbije jaren vonden de voorrondes van de Maanrockrally plaats in de Mechelse jeugdhuizen. Voortaan zullen de 16 geselecteerde bands hun muziek laten horen tijdens voorrondes in het Cultuurcentrum, verspreid over twee avonden (4 en 18 april). Voor het eerst in vele jaren vindt de finale niet plaats op de Dijlefeesten, maar krijgt ze een plek op de eerstvolgende editie van Maanrock.
Vliegende start
De winnaar van de Maanrockrally verzekert zich meteen van een plaats op het hoofdpodium van Maanrock van volgend jaar. Daarnaast krijgen alle finalisten een geldprijs, en is er ook een prijs van een jongerenjury. De inschrijvingen nemen alvast een vliegende start. Na een paar dagen staat de teller al op 130 bands. De unieke kans om te spelen tijdens de Mechelse festivalzomer maakt de Maanrockrally erg populair. 
Bands en artiesten van over heel Vlaanderen met om het even welke muziekstijl kunnen zich inschrijven. Een professionele jury, samengesteld uit organisatoren van Mechelse festivals en professionals uit de muzieksector, bepaalt wie binnen deze afvalrace de overwinning behaalt.
Voor de organisatie van de Maanrockrally wordt er samengewerkt met vzw Muziekclub Kamikaze en Project Wolf, het medialab voor en door jongeren. Project Wolf zal de verschillende voorrondes en de finale in beeld brengen.
“In Mechelen speelt voornamelijk Club Kamikaze een voortrekkersrol bij het organiseren van optredens voor jongeren. Met de Maanrockrally willen wij jonge of lokale bands de kans geven om zich te tonen aan een breed publiek. Met de vernieuwde formule willen we naar de toekomst toe een nieuwe dynamiek op gang brengen”, klinkt het bij schepen van Jeugd Greet Geypen.
Inschrijven kan tot en met 17 maart via http://beta.vi.be.
Meer info en de laatste nieuwtjes kan je volgen op www.maanrockrally.be. 

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer