50 openbare kindertoiletten in Mechelen Kinderstad

50 bestaande toiletten in (stads)gebouwen in Mechelen worden aangepast op maat van de kleinste Maneblussers. Elk van de toiletten krijgt een kleutertoiletbril met opdruk van Rommy Rombouts en een opstapje. Met dit initiatief komt de Dijlestad tegemoet aan de vraag naar meer kindvriendelijk openbaar sanitair en bevestigt Mechelen zich nogmaals als echte kinderstad.
Eind vorig jaar kreeg Mechelen nog het label van ‘kindvriendelijke stad’ toegekend door Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz. Die titel wordt dit jaar extra kracht bijgezet met tal van nieuwe kindvriendelijke initiatieven. “Almaar meer jonge gezinnen vinden hun thuis in Mechelen. Daarom houden we zoveel mogelijk rekening met de kinderen die leven in onze stad. We stemmen ons beleid erop af en zetten onze schouders onder initiatieven die het leven van de kinderen en hun ouders aangenamer maken. Kleine dingen maken Mechelen Kinderstad groot”, klinkt het bij schepen van Jeugd Greet Geypen. 
Zo’n nieuw initiatief is de installatie van 50 kleutertoiletbrillen op bestaande toiletten. “Vorig jaar hield de stad samen met de Gezinsbond een bevraging bij meer dan 7000 gezinnen met kleine kinderen. Daaruit kwam ook al de suggestie voor een openbaar kindertoilet”, licht schepen Geypen toe.
In een eerste fase zullen de toiletten in de stadsgebouwen worden aangepast. Vandaag werd in het Huis van de Mechelaar de eerste kindertoiletbril geplaatst. In tweede instantie zullen ook het Sociaal Huis, partnerorganisaties van Mechelen Kinderstad en lokale horecazaken worden betrokken in het opzet. Elk kindertoilet wordt gesierd met een opdruk van Rommy Rombouts, de mascotte van Mechelen Kinderstad en vriend van de kleinste Maneblussertjes.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer