RESET stoomt jongeren klaar voor Mechels podium

J@M vzw en H30, Artistieke werkplek voor jongeren, slaan de handen in elkaar. Onder de noemer RESET willen ze jongeren laten kennismaken met cultuur en tegelijkertijd hun creatief talent laten ontdekken. Op 12 en 13 september staat er een RESET-bootcamp op het programma, waarbij de 15 beste jongeren geselecteerd worden voor een grote Live-show!

 

J@M vzw organiseert in Mechelen binnen verschillende wijken activiteiten in de vrije tijd van kinderen en tieners die maatschappelijk minder kansen krijgen om zich te ontplooien. Omdat participatie van kwetsbare jongeren aan het cultureel aanbod bijzonder klein is, staat de toeleiding
naar cultuur sinds kort expliciet mee op hun agenda.

In verschillende Mechelse wijken sprak J@M vzw jongeren aan over hun artistieke interesses. Vanuit deze interesses is RESET geboren. Het idee achter RESET is om jongeren hun artistiek talent te laten ontdekken en ontwikkelen.

“Met dit project willen we H30 meer bekend maken bij moeilijk bereikbare jongeren vanuit de verschillende Mechelse wijken. Kunst en cultuur zijn voor hen niet altijd gekend terrein. Via dit project worden ze uitgedaagd om de eigen wereld te verbreden, te herbekijken en kritisch te analyseren. Kortom, vaardigheden die ze kunnen gebruiken in het dagelijks leven”, aldus voorzitster van J@M Greet Geypen.

Workshops

Onder de noemer RESET konden jongeren de afgelopen maanden tijdens workshops hun creatief talent ontdekken en verder groeien onder begeleiding van professionele coaching. Freestyle voetbal, dans en rap/slam poetry, het kwam allemaal aan bod. Aan deze workshops namen een vijftigtal jongeren deel. Enkele gelukkigen onder hen kregen al een ticket voor de RESET-bootcamp. Maar ook andere jongeren kunnen nog steeds deelnemen, J@M vzw en H30 blijven zoeken naar jong talent!

Verleden jaar diende J@M vzw een subsidiedossier in bij het Federaal Impulsfonds in nauwe samenwerking met H30. RESET zorgt samen met verschillende organisaties (J@M vzw, H30, Steunpunt voor Asiel en migratie Mechelen, OKAN-klassen) voor een eerste toeleiding van jongeren en vormt een brug tussen de jongeren en het project en werkt drempelverlagend.

Tijdens de Bootcamp wordt jong talent ontdekt

14-plussers die gepassioneerd zijn door dans, freestyle voetbal of rap/slam poetry kunnen zich inschrijven voor de bootcamp. Ze krijgen twee dagen intensieve workshops onder begeleiding van professionele coaches.  Aan het einde van de bootcamp worden er een 15-tal jongeren geselecteerd voor de grote live-show.  Met deze jongeren gaan de organisaties nog een aantal maanden aan de slag om hen klaar te stomen voor een Mechels podium!

We verwachten spektakel, zwoegen, amusement, zweten en vooral mooie herinneringen en kansen voor jong talent.  Heb jij zin om deel te nemen? Wil jij jouw talent ontdekken? Schrijf je dan nu gratis in voor de bootcamp!

12 en 13 september @ De Nekker
Inschrijven vóór 4 september via
khalid.abied@jamvzw.be
Meer info? FB RESET “
https://www.facebook.com/drukopreset?fref=ts of “www.h30.be

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer