Mechelen leent buggy's uit

Inwoners en toeristen kunnen in Mechelen kosteloos een buggy lenen tijdens hun stadsbezoek. Het stadsbestuur wil met initiatieven als deze de in oktober 2014 verkregen titel ‘Kindvriendelijke stad’, nog meer in de verf zetten. In Mechelen wordt er een nieuwe service opgestart voor jonge gezinnen: Buggybooker. Het idee is dat jonge ouders hun wagen niet meer moeten volproppen met een buggy, maar gewoon een kinderwagen kunnen lenen voor wandelingen in de stad.

 

“Dit project past perfect in Mechelen Kinderstad. We willen niet alleen kwaliteitsvolle kindvriendelijke evenementen organiseren, maar we willen tegelijkertijd ook een goede service aanbieden. Toeristen, bezoekers en onze eigen inwoners kunnen de buggy’s gratis lenen, zodat ze zonder praktische problemen naar ons stadscentrum kunnen afzakken. Bovendien kunnen ze zelfs gemakkelijker samen met de kleine kinderen met de fiets of het openbaar vervoer naar de stad komen”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen.

Tien buggy’s

In totaal worden er tien buggy’s voorzien.  De tien buggy’s worden verdeeld onder UiT in Mechelen, NH Hotel, Novotel, Hotel Den Wolsack en Hotel Elisabeth. Mechelen doet veel inspanningen om een breed familiepubliek aan te trekken. We willen ons zo veel mogelijk profileren als gezinsvriendelijke bestemming. Ondertussen is Mechelen voortrekker inzake gezinsvriendelijk toerisme.

De compacte, wendbare buggy’s zijn speciaal gemaakt om te winkelen in een stad of bezienswaardigheden te bezoeken. Ze zijn voorzien van een grote draagmand en kinderen zitten op ooghoogte van de volwassenen om interactie te bevorderen. Er zijn haakjes voorzien om tassen aan op te hangen. Het zitje staat op stoelhoogte. Zo hoef je bij een bezoek aan een terrasje de buggy enkel maar onder de tafel te schuiven. Op de buggy’s staat langs de ene kant het logo van de deelnemende partner waar de buggy ontleend is. Op de ander zijde staat de zin “Welkom in Mechelen Kinderstad.

De buggy’s kunnen vooraf geboekt worden via de website www.buggybooker.com, waar de gebruikers kunnen nakijken waar er nog buggy’s beschikbaar zijn. Indien er niet vooraf geboekt werd kan men ook ter plaatste bij de deelnemende hotels of bij UiT in Mechelen terecht, om te kijken waar er nog buggy’s beschikbaar zijn en om deze ter plekke te ontlenen. De buggy’s dienen wel teruggebracht te worden naar de partner waar ze ontleend werden

Het pilootproject loopt een jaar. De kostprijs voor de stad bedraagt € 8.500 voor (huur buggy’s, onderhoudskosten,…). Als het project zoals verwacht aanslaat, is de kans groot dat dit een vervolg krijgt.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer