Pop-up binnenspeeltuin en Buitenspeeldag

Ouders die zich nog afvragen wat hun kinderen allemaal kunnen doen in de paasvakantie, mogen er meteen hun agenda bijnemen. Op 5 en 6 april organiseert Mechelen Kinderstad namelijk voor het eerst een pop-up binnenspeeltuin in Perron M. Een weekje later, op 13 april, verplaatsen we het spelplezier naar buiten met de Buitenspeeldag. Spelplezier verzekerd!

 

Pop-up binnenspeeltuin

‘Een binnenspeeltuin organiseren’. Een wens die al lang staat te jeuken op het kindercharter van de Mechelse Kinderraad. En op dinsdag 5 en woensdag 6 april wordt hun wens voor even werkelijkheid. Dan organiseert Mechelen Kinderstad namelijk een pop-up binnenspeeltuin. Perron M wordt twee dagen omgetoverd tot een indoor speelparadijs. “De Kinderraad is blij dat ons idee nu vorm krijgt. Er bestaan in Mechelen wel al binnenspeeltuinen voor kleine kinderen, maar met deze pop-up binnenspeeltuin kunnen ook grote kinderen zich nog uitleven. Ik kijk er naar uit, wij zijn er klaar voor!”, zegt kinderburgemeester Merel Vanderelst.

Van 10 tot 17 kunnen kinderen er tuimelen op springkastelen, meedoen aan leuke workshops of zich laten betoveren door de magie van goochelaars. En naast kindervriend Rommy, zijn ook Hopla en Musti aanwezig voor een meet & greet. De inkom is gratis.

Buitenspeeldag

Op woensdag 13 april tonen Ketnet, VTM Kzoom en Nickelodeon een zwart scherm, want die dag speelt iedereen buiten. Mechelen Kinderstad doet mee en palmt van 13 tot 17u de Grote Markt in om de Buitenspeeldag nog leuker te maken. Verwacht je aan springkastelen, sportinitiaties en een mini-wereld van Dreamland voor de allerkleinsten. Leuk nieuws ook voor de fans van de verkeerstuin in het Vrijbroekpark, want die opent voor deze gelegenheid tussen de opknapwerken door een dagje haar deuren.

“Met het goede weer en de lente in aantocht, is de Buitenspeeldag een prima initiatief om de jongeren weer warm te krijgen om buiten te spelen.  Wij vinden het heel belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren de kans krijgen om zich buiten uit te leven. Daarom blijven we jaar na jaar investeren in goede en veilige speelruimtes, zowel in het centrum als in de dorpen en wijken”, zegt jeugdschepen Greet Geypen.

W www.mechelenkinderstad.be

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer