workshops Project Wolf

Nieuwe workshops van Project Wolf voor tieners tijdens kerstvakantie

Elke schoolvakantie organiseert Project Wolf nieuwe workshops en activiteiten, waar jonge tieners gratis aan kunnen deelnemen. Deze kerstvakantie  is dit niet anders. Een workshop smartphone portretfotografie, striptekenen of zelfs het maken van een eigen videoclip, behoren tot de mogelijkheden.

 

Bij Project Wolf hebben de Mechelse jongeren de mogelijkheid om te experimenteren
met media, zoals fotografie, tekst, video en radio. Ze kunnen er gebruik maken van
het technisch materiaal en de lokalen. Jonge Wolven is de tienerwerking van Project Wolf. Hier kunnen 12 tot 15-jarigen proeven van media en worden ze geprikkeld om hiermee verder te gaan.

Geregeld worden er gratis workshops aangeboden. De workshops stomen de Jonge Wolven helemaal klaar om daarna ook een echte Wolf te worden.

Tijdens de kerstvakantie liggen er heel wat leuke workshops op de plank: smartphone portretfotografie; street art; maak je eigen videoclip en striptekenen. Jongeren tussen 12 en 15 jaar kunnen zich inschrijven voor de workshops kan je via www.jonge-wolven.be

“Deze workshops zijn niet alleen een leerrijke en aangename tijdsverdrijving tijdens de schoolvakanties, het geeft de jongeren de mogelijkheid om op ongedwongen manier hun vaardigheden aan te scherpen. Dit zorgt voor een mooie wisselwerking omdat de jongeren nadien hun expertise doorgeven aan andere jongeren. Voor en door jongeren is hier helemaal van toepassing”, klinkt het bij schepen van Jeugd Greet Geypen.

Workshops in de kerstvakantie

Smartphone portretfotografie – 27 december – 10u tot 12u30

Zie jij ook verhalen ontstaan als je naar beelden kijkt? Wil jij ook met een frisse blik kijken en portretten leren maken die iets uitstralen? Laat je dan onderdompelen in de wereld van de fotografie. Je smartphone of tablet wordt je werkinstrument. Wat zie je? We observeren en fotograferen erop los, en komen tot eigenzinnige portretten die je digitaal kan versturen en delen. (workshop door Artforum)

Workshop Street Art – 28 december – 14u tot 17u

Maak van de straat je beste maat! Hoe? Door ermee in interactie te treden! Haal je kritische geest boven, gebruik je buurt als tentoonstellingsruimte en confronteer voorbijgangers met creatieve, tijdelijk street art-technieken. (workshop door Mooss)

Maak je eigen videoclip – 30 december – 10u tot 16u

In deze workshop maken we een eigen videoclip. Op bestaande muziek verzinnen we een scenario en nemen alles op met de camera. Zo komen we tot een eigen muziekclip die we op Youtube lanceren. A new videostar is born! (workshop door Artforum)

Workshop striptekenen – 4 januari 2017 – 14u tot 16u30

‘Lay-out’ en ‘scenario’, wat is dat precies? Waarin verschilt een ‘superheld’ van een ‘anti-held’? Hoe maak je tekstballonnetjes en welk geluidseffect heeft een donderwolk? In deze workshop krijg je antwoord op al deze vragen. En we gaan natuurlijk zelf aan de slag om ons eigen stripverhaal te maken. (workshop door Artforum)

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer