Kazernestraat

De Kazernestraat in Heffen kreeg een grondige facelift. De werkzaamheden startten in januari en werden eind juni afgerond. Hieronder ziet u het resultaat.

Mechelen investeert fors in Heffen. Eerder werd het dorpsplein helemaal vernieuwd, en binnenkort krijgt de Steenweg op Heindonk een beveiligd fietspad. “Wij willen deze onveilige situatie grondig aanpakken en nemen maatregelen om het fietscomfort te verbeteren. De fietspaden zullen na de heraanleg langs beide kanten breder zijn. Een haag zal een buffer vormen tussen rijbaan en fietsbaan.”, verklaart schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld), die ook aangeeft dat er in een veilige oversteek voorzien zal worden in het Bloso-domein.


En daar stopt het niet voor de kleinste deelgemeente van Mechelen. Eind dit jaar wordt gestart met de bouw van een gloednieuw ontmoetingscentrum, op de plaats waar nu de oude parochiezaal staat. De zaal komt dus in de Sint-Amandusstraat, pal in het centrum op een steenworp van de kerk.

“De oude versleten parochiezaal wordt gesloopt en de plek krijgt een nieuwbouw van 235 vierkante meter groot. De werkzaamheden starten begin volgend jaar en zullen zo’n tien maanden duren”, vertelt schepen van Openbare Werken GReet Geypen (Open Vld). “Tegen begin 2012 zou het centrum in gebruik kunnen worden genomen.”

Het wordt een gebouw met een polyvalente zaal voor feesten (185 personen), optreden (208 personen), quiz (35 x 5 personen) en een vergaderzaal voor 16 personen. Het zal mogelijk zijn om verschillende activiteiten tegelijk te laten plaatsvinden.

Toen

Nu

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer