Keldermansvest

De Keldermansvest werd omgetoverd tot een brede wandelboulevard. Het stadsbestuur gaf eind oktober samen met de buurt een openingsfeest.

Proefboringen in oktober 2006 toonden aan dat er scheurtjes zaten in de bakstenen kademuur van de Afleidingsdijle, aan de Keldermansvest. NV Waterwegen en Zeekanaal kondigde het instortingsgevaar af en startte de werkzaamheden om een nieuwe kademuur te bouwen. Toen die karwei klaar was, was het de beurt aan de stad om de straat volledig te vernieuwen.

De bewoners zijn tevreden met het resultaat, op hun vraag werd eenrichtingsverkeer ingevoerd. Op het openingsfeest zaterdag werd het glas geheven op de opmerkelijke metamorfose van de straat. De Keldermansvest werd over een lengte van 500 meter autovrij gemaakt, zodat beelden en sculpturen van bekende Mechelse kunstenaars konden worden getoond. Optredens van brassband Hombeek en figurentheater De Maan maakten het feest compleet.

Groene wandelboulevard

De werkzaamheden in de buurt zitten er dan nog lang niet op. De vernieuwing van de Maurits Sabbestraat is lopende, in april 2011 start de vernieuwing van de Generaal De Ceuninckstraat. Voor de heraanleg van de Frans Halsvest werd een ontwerpbureau aangesteld, maar de heraanleg zal wellicht pas voor de volgende bestuursperiode zijn. Het is de bedoeling dat de groene wandelboulevard in de toekomst zich langs de Frans Halsvest uitstrekt tot aan het Nekkerspoelstation.

Toen

Nu

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer