Maurits Sabbestraat

Met een buurtfeest is de heraangelegde Maurits Sabbestraat officieel geopend. Hiermee wordt de vernieuwing van de woonwijken in Mechelen-Noord verder gezet.

Het Mechelse stadsbestuur focust al langer op de leefbaarheid en woonkwaliteit in de gordel stadswijken rondom de ringvesten. In Mechelen-Noord werd eerder al de Keldermansvest opgeknapt. Momenteel zijn de werken bezig aan de Generaal De Ceuninckstraat en omgeving. Later volgen nog de buurt van de Donkerlei met de aanleg van een buurtpark en een sporthal.


Bij de heraanleg van de Sabbestraat werd bijzondere aandacht geschonken aan extra groen, door middel van bloembakken en bomen in de midden- en zijbermen, en meer verkeersveiligheid, door smallere rijstroken en de aanleg van verkeersremmers. Aan weerszijden werd een verhoogd en beveiligd fietspad aangelegd.


Voorts werden ook de riolering en de voetpaden vernieuwd, kwamen er betere oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers én bleef het aantal parkeerplaatsen behouden. De heraanleg kostte ongeveer 745.000 euro. De stad heeft nog meer plannen met Mechelen-Noord.


Het patrimonium van sociale huisvestingsmaatschappij MGW op Otterbeek, het Vuurkruisenplein en het Oud-Oefenplein wordt volledig gerenoveerd. Daar bouwt het ook een sporthal en een nieuw wijk- en dienstencentrum. Ook wil de stad de wandelboulevard langs de Keldermansvest graag doortrekken via de Frans Halsvest tot aan Nekkerspoel-station. Dat kan wel pas in een volgende bestuursperiode.

Toen

Nu

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer