Lange Heergracht

Na de Melaan is nu ook de vliet in de Lange Heergracht weer blootgelegd.  Op korte termijn wil het stadsbestuur nog meer water in het straatbeeld brengen.

In de Lange Heergracht zorgt een extra leiding ervoor dat het regenwater van alle dakgoten van de woningen in de straat in het vlietje loopt. Daarnaast geldt in de straat voortaan enkelrichtingsverkeer vanuit de Frederik de Merodestraat. Dit om de zwakke weggebruikers te beschermen en sluipverkeer tegen te gaan.

Samen met de hedendaagse invulling van het historische vlietje is ook de eigenlijke straat vernieuwd. Naast de Lange Heergracht werden ook de Bergstraat en het Paardenstraatje opgeknapt. De oude kasseien die werden uitgebroken onder de asfaltlaag van de Lange Heergracht werden trouwens gerecupereerd voor de heraanleg van het Paardenstraatje om het historische karakter van de omgeving te benadrukken.

Opmerkelijk is voorts dat het aantal parkeerplaatsen van de buurt is opgetrokken van 42 naar 48, hoewel een vroegere parking moest wijken voor de vliet. Dit kon dankzij de creatie van extra parkeergelegenheid aan de vlakbijgelegen Zwartzustersberg. De Lange Heergracht is ook één van de woonstraten die in het voorjaar van 2012 worden uitgerust met led-verlichting. Mechelen is de eerste Vlaamse stad die deze energiezuinige verlichting toepast op het openbaar domein.

Toen

Nu

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer